Tuesday, June 28, 2011

JM Beriani House, Bangi

Kami kalau pergi area Bangi..
Memang tak payah runsing nak makan kat mana..
Sebab memang banyak pilihan kat situ kan..
Lagi satu yang pasti kebanyakan restoran adalah hakmilik Melayu..
So, memang tanpa was was lagi kami mencuba makanan di area Bangi tu..


Kalini kami mencuba makanan kat JM Beriani House pulak...
Memang dah lama tau kewujudan JM Beriani House ni..
Tau pun sebab selalu masuk majalah2 dan Suratkhabar...


Suasana dalam JM Beriani House ni memang lah sgt selesa..
Sebab kerusinya tu style macam sofa..
Owhh yer..mula2 masuk sini, memang terus order triffle ni..
Nampak best kan...


Aleesya pulak sibuk nak makan kek..
Hurmm...disebabkan kami pengemar kek coklat, maka itulah yang kami order..
Makk aii...memang kaw kaw betul coklatnya tu..
Sampai berminyak2 dah..


Boleh tahanlah nasi beriani kat sini..
Mana sedap ngan Nasi Beriani Johor???
Hehehehe..No komen...sama2 sedap kot..
Ayah damia order kambing beriani..
Ibu order ayam masak merah..
Bibik order beriani ayam goreng berempah..
Both damias??? Makan jer mana yang ader..
Bukan makan sgt pun nasi dua org tu kalau dah jumpa kek ngan triffle..


Tapi yang paling tak tahan..
Kalau ke Bangi...Wajib makan kat YATI AYAM PERCIK tau..
Memang tak boleh miss tau..
Dah kenyang pun buat2 tak kenyang tu...hehe..
Ntahlah kenapa...agaknya kat JB susah nak jumpa ayam percik versi kelate kot...huhu

Owhh yer...lagi satu kami pun dah pernah makan western kat Islamic Kitchen, Kopitian Bangi, Nasi Ayam Hainan dan mana lagi erkkk..untung uols yang duduk arae2 Bangi tu...banyak pilihan kedai makan..

p/s: Next time nak cuba makan kat ICE ROOM bangi pulak....hehe..bila nak pergi tu??? 
Keje makin banyak lorrrrr


p/s: Tahukah anda??? Entry setiap pagi adalah entry yang ditulis seawal 1-2 pagi sebelum dibuat autopublish???


p/s: Terima Kasih tak terhingga atas ucapan tahniah dan alu-aluan kawan2 dalam entry pengumuman rasmi semalam. Terharu....semoga doa-doa kalian diberkatiNYA... apa2 pun saya budak baru belajar dalam bidang ni...need more time to study and to manage it!!!




Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!!
 
Post a Comment