Thursday, June 9, 2011

Lotus Desaru || 2 bedroom suite

Perjalanan bermula jam 10 pagi dari JB...
Konvoi 2 MPV memuatkan 9 dewasa 3 kanak-kanak..
Masing2 dah tak sabar nak sampai ke destinasi..
Terutama pak su dan ayah mi (ayah saudara both damias)

Kalau sebelum2 ni, kami stay kat 1 bedroom suite
Yang mana room tu ader tangga naik ke atas bilik macam pic kat bawah..

Accommodation in Kota Tinggi

Ruang bawah..

Accommodation in Kota Tinggi

Ni pulak rupa bilik tidur 1 bedroom suite..


Tapi kalini bila dah gi ramai2...
Kenalah amik bilik yang lagi besar kan...
Kami amik 2 bedroom suite...
Harga seperti yang dicerita dalam entry ini...

Bilik ni besar..
So, memang keutamaan utk family kecik kami ler...hehe


Ni pulak bilik lagi 1 tu...
Not bad ler...
Cuma ruang dalam bilik kurang luas...


Pastu kami amik 1 extra bed..
Kena surcharge RM100++ ler...


Ni toilet bilik kami..
Besar kan..
Actually toilet ni sama besar jer ngan toilet 1 bedroom suite tu..
Memang sejibik design dia macam ni..


Ni pulak toilet utk bilik lagi satu..
Agak kecik lah sikit..
Pastu ader 2 pintu utk access ke bilik dan kitchen..


Hehehe...sempat tu lagi snap2 dalam cermin...


Yang bestnya parking kereta kat bawah pun dah nampak dari balconi bilik...


Owhhh..sangat suka percutian kalini..
Sebab both damias dah tak takut orang...
Ramai yang nak jadi assistant jaga 2 beradik ni..
Sampaikan kat bibik pun dah jual mahaiii budak2 ni...


Sampai pun dah tengahari..
Confirm ler perut lapar kan..
Kami siap bawak peralatan memasak bagai lagi...
Malas nak keluar2 lagi..
Sebab tujuan datang sini memang betul2 rest rest rest..
Tu bibik tgh kemas2 barang2 kat kitchen..


Sementara tunggu nasi masak...
Aleesya yang dah memang kelaparan..
Bagi makan nestum dulu...
Nestum ni buat bekal gi jalan2 jer..
Kalau kat rumah, dia lagi suka makan makanan ibu dia masak...


Makanan sampingan utk lunch aritu..
Sebab kami memang dah masak siap2 kat rumah..
Cuma panaskan jer lah bila sampai hotel..
Tapi makanan sampingan memang tak leh tinggalkan...


Ayam ni sepatutnya utk BBQ malam tu...
Tapi amik lah beberapa ketul sebab dah tak tahan tgk ayam yang diperap semalaman tu..


Dan akhir sekali...telur dadar yang digoreng dalam periuk....ekekekek
Ok apa...janji sedap kan...hehe



p/s: Bersambung next entry yer...ke manakan kami selepas makan2 dan rehat2...




 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment