Monday, June 6, 2011

Pabila tok ma & tok ayah datang menzirah cucu2nya....

Kalau orang lain cuti sekolah balik kampung..
Kami pula orang kampung yang datang jengok2 kami...:)

Alhamdulilah..
Semalam tok ma & tok ayah both damias selamat sampai JB dari kelate..
Termasuk pak su (adik ayah damia yg last) dan ayah mi (adik ayah damia yg second last)..

Kalau datang melawat cucu..
Pasti takkan tangan kosong..
Ader jer ole-ole dari kampung tu..

Antaranya semalam..


Rambutan..
Mangga Gred A..
Ikan bilis terbaikk..
Keropok keping berkilo2.
Dan ader lagi makanan2 lain..
Yang ibu kirim...2 botol KICAP SOTONG...


Tapi dalam banyak2 barang yang dibawa tu..
Paling pelik ialah bawak tapai pulut ni..
Semalam, lepas ibu turun dari bilik nak masuk dapur.
Terkezuttt ibu tgk aleesya tgh makan tapai pulut tu...huhu
First time ni aleesya makan tapai pulut ni..
Ibu dia pun jarang2 makan tapai ni sebab tak suka sgt..
Ayah damia lagilah...memang tak makan langsung..
Nak bising, al-maklum ler...mak mertua yg bagi cucunya makan..
Kalau tak memang HARUS bising gak sebab takut budak kecik sakit perut jer..
Tak pe lah aleesya...sekurang2nya ader gak pengalaman dia makan tapai kan...hehe


p/s: Uols makan tapai tak??? Ibu kalau makan tapai ubi goreng memang suka..kalau tapai pulut...huhu...talk best..

p/s: Selalunya kalau family datang melawat uols, diaorg suka bawak apa??



 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment