Thursday, June 23, 2011

Syyyhhhhhh.....jangan bagitau yang dia bakal dapat gadget baru ni...

 Syhhhhhhhhhhhhhhhhh...
Ni antara kita2 jer tau..
Jangan bagitau aleesya tau...
Yang dia bakal dapat Gadget baru ni..
Ayah dia hold dulu bagi reward gadget ni until dapat report card masa open day ahad ni kat schhol dia..
Kalau keputusan memberangsangkan, baru ayah dia bagi...
Kalau tak memberangsangkan, hold sampai exam akhir tahun...hehe
Beli hadiah dulu baru tgk result exam...boleh cenggitu???? ekeke


Akhirnya terlaksana jugak impian ayah damia damia aleesya nak beli gadget ni...
Sebelum2 ni jenuh gak memikir, worth it tak kalau beli utk aleesya..
Sebab dia kan kecik lagi...
Mana pandai dia gunakan..
Tapi bila tgk yang gadget ni mesra pelanggan gitu..
Maka decided beli jugak lah...
Banyak function gadget ni..
Contohnya boleh baca E-BOOK, ader kamera, boleh download video kegemaran dan lain-lain..
Games tu tak yah citer lah kan..beratus2 game ader...
Tapi bukan aleesya pandai main pun..
Silap haribulan ibu + ayah yang tumpang main...hehe


Tujuan utama beli gadget ni sebab boleh download video..
Senang nanti nak download video kegemaran aleesya..
Contohnya video education macam mari belajar mengaji dan nursery song..


Ni antara contoh yang ayah damia download semalam...
Lagenda Budak Setan Wajib ader yer..
Sebab kat rumah dan dalam keta, ini jer lah yg 2 beradik tu suka tgk...
Sampai lagu OST pun both damias ni dah boleh hafal...hehe


Gambar pulak memang clear 100%...
Tak der sekat2 punya..


Best ler budak2 zaman sekarang yer...
Ibu+ ayah dulu2 mana ader benda2 cam ni tau...
Sebelum2 ni kalau diaorg nak tgk you tube...tgk kat handphone jer...
Tu pun tempat yang ader wifi..
Dengan gadget ni senang ler...
Kat mana2 pun boleh tgk kan...


Upin dan Ipin, Ayyunie yang suka tgk...hehe


Dan yang paling best...
Aleesya boleh snap2 tanpa batasan lagi..
Sebelum ni aleesya suka snap2 guna hanphone dia...
Ngeri gak takut rosak handphone tu sebab nanti kalau rosak, dah tak boleh 3G pulak ngan both damias..


Besar gedabak gitu kameranya....hehe


Owhhh utk ayyunie pun tak lupa juga...
Wajib beli sebab takut berebut ngan si kakak nanti..
Tapi bagai langit ngan bumi ler functionnya..
Yang adik punya leh main game dan dengar radio jer..
Okeylah kan....ayyunie kan kecik lagi...
Nasib baik ibu beli yang ni...
Jimat beratus2 kali ganda duit ibu berbanding beli gadget aleesya kat atas tu...
Hehehe...tak pe, ayah damia yg sponsor gadget atas tu...


p/s: Okey lah kita tgk ahad ni, samada layak atau tidak aleesya dapat gadget baru tu...
Kalau aleesya layak, secara automatik, ayyunie layak jugak....hehe

p/s: Ayah damia beli ni pun ader maksud lain...tak lama lagi bibik dah nak balik...so sementara tunggu bibik baru datang, ralitkan budak2 ni ngan gadget ni dulu...hehe....tapi ader syarat...weekends jer boleh pegang atau travel masa dalam kete jer boleh pegang, kalau weekdays, NO GADGET utk both damias...

p/s: Banyak function lagi kat gadget tu tak sempat nak explore lagi....



 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment