Tuesday, June 14, 2011

Lotus Desaru || Mandi manda sampai kecut

 Kat Lotus Desaru ni..
Banyak tempat boleh kita main air..
Antaranya kat Water Theme Park


Antara tarikan utama...
Diaorg tunggu coconut ni jatuhkan air..
Tapi diri sendiri takut nak duduk bawah tu..huhu


Kolam yang ader dalam water theme park..


Memang ibu habis-habisan mandi manda kalini..


Aida - cousin both damias..


Walaupun sebelum ni dah pernah sampai sini 3 kali..
Kali 4 ni lah baru berani cuba naik slide ni..
Mula2 takut...tapi lama2 gian pulak..


Kalau rasa2 agak puas mandi kat water theme park tu..
Boleh ler pulak berjalan santai ke pantai..
Eh eh...ader attractive baru ler..
Motor ATV tu..


Cousin both damias yang suka main air laut..
Both damias??? Tak der maknanya....diaorg tu takut2..
Katanya geli main pasir...huhu


Antara aktiviti baru kat Lotus..
Parasailing...insyallah...one day pasti akan cuba jugak..


Nampak macam senang jer nak parasailing ni..
Sebab memang akan ader org handle kita kat belakang tu..
Hehehe..belum cuba belum tahu kan..


Kalau rasa dah boring kat pantai..
Jom kita pergi kolam renang yang disediakan..
Tapi awas...kena pakai proper suit yer..
Kalau tidak kena halau ..

Tu gambar aleesya tunjuk skill dia menyelam kat atuk ngan tok manya..
Memang mendapat pujian lah...hehe


Cousin aleesya yang baru belajar nak selam muka after tgk aleesya buat..
Tapi setakat macam ni jer lah yg dia berani..


Gambar ramai2..


Aleesya + ayyunie memang suka mandi pool...
Lagi suka mandi pool dari air terjun dan pantai

 
Lepas nak mandi manda kat kolam renang yang public tu..
Kami naik shuttle ke kolam renang lagi satu..
Yang tu lebih tertutup sikit...


Dah siap mandi manda...
Masa utk pulang..
Sebelum tu mandikan siap2 anak2 kat shower yang disediakan..
Siap shampoo dan sabun bagai lagi...
Senang...balik bilik boleh anak2 terus rehat kan..

So andai kata kalau uols ke Lotus Desaru..
Memang tak yah risau sebab macam2 program + aktiviti ader..
Berbaloi baloi...

p/s: Kalau nak main aktiviti yang lebih adventure, jangan lupa sediakan ongkosnya yer...hehe

p/s: Semalam tak sempat nak Blog Walking ler...arini cuba sebaik mungkin yer...


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment