Tuesday, June 21, 2011

Father's Day Outing || Suprises isteri utk suami

Suprises yang telah dirancang hampir 1 bulan..
Akhirnya membuahkan hasil juga..hehe..
Setiap kerja telah diagih-agihkan ..
Contohnya ibu uruskan bab2 duit dan tempahan baju..
Manakala yang lain2 ader uruskan aktiviti, cenderamata dan lain-lain..


Program ni sepatutnya 8 family join..
Tapi last2 minit 2 family pulak tak leh join..
So inilah 6 para isteri yang sama2 enjoy membuat kezutannn utk si suami..
Masa ni tgh berkumpul kat Shell Jusco Tebrau jam 8 pagi sebelum berkonvoi ke Pantai Air Papan Mersing..
(Psttt...ibu yang paling lambat sampai..kul 8:15 baru sampai...hua hua hua)

Konvoi pun bermula...
Pada awalnya perjalanan sangat lancar..
Tapi alih2 masa kat daerah Jemaluang...
Tgk banyak giler kereta berhenti kat tepi jalan..
Ingatkan ader accidents...
Rupa2nya????
Jap lagi kita tau jawapanyya yer..


Punyalah lama berhenti kat jalan tu woiii...
Kereta pun makin banyak berhenti..
Pastu tiba2 lalu polis bantuan bermotosikal menjerit ..
"Setengah jam lagi yer"..
Huhuhu..means setengah jam lagi kena tunggu???

Cer tengok gambar kat atas tu...
Siap bukak tikar duduk sambil makan2 dessert tu weiii kat tepi jalan..
Hahaha....alaa... penumpang2 kereta lain pun keluar gak tgk apa yang berlaku...
Uols nak tau tak apa yang berlaku???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 

Rupa2nya kena bagi laluan lah kat Sultan Johor..
Sebab Sultan Johor kan ader acara tahunan dari 18 - 21 jun..
Iaitu "Kembara Makhota Johor"
Tu, Sultan Johor siap lambai2 lagi...

Kami sampai Pantai Air Papan Mersing around 11 lebih...
Masing2 muka dah lapar..
So apa lagi???
Memang Agenda pertama lah kan MAKAN tu...
BTW makanan kami bawak style pot luck..
So memang pelbagai lah kan makanan aritu..
Ibu bawak dessert Dadih coklat, colek nanas dan lompat tikam versi moden...hehe


Rendang ayam makan ngan nasi impit..


Rendang ayam + paru makan ngan nasi...fuhh meletop..


Antara kuih muih yang ader aritu..


Kita makan duluuuuuu...
Aleesya suka bangat nasi impit + rendang ayam tu...
Bertambah2 makan...hehe

Lepas makan, maka sesi utk suprises seterusnya pun bermula...
Para isteri beratur memberi BEG KERAMAT kepada suami masing2..


Ini ler BEG KERAMAT ibu utk ayah damia...
Warna pink lagi...hehe..
Ater bag tu memang ibu yang sponsor, so sengaja pilih pink utk ayah damia..
Dengan alasan, nanti ibu gak yang guna beg pink tu...hehe

Owhhh...ader apakan dalam bag itu???
Apa pula mereka kena buat lepas ni??
Apa?? Seksi???? Tunggu>>>>>>>>>>>>>>>
Bersambung ke episod seterusnya!!!!


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment