Monday, May 16, 2011

Wajahku dibelai manja oleh EDITH BEAUTY

 Semalam redeem voucher face treatment WORTH RM198 kat Edith Beauty
Voucher yg dapat sempena HARI IBU baru2 ini..
Semalam dah snap2 gambar voucher tu..
Tapi ayah damia pulak deleted semua gambar2 dalam memory card tu..
Agaknya dia ingat semua gambar tu dah ditranfer kan kot..


Ni baru snap tadi..
Ade lagi satu voucheer tak redeem lagi ni..
Utk photoshoot dalam studio...

____________________________________________________________________

Btw semalam memang dah buat appointment kul 10:30 pagi..
Saja pilih pagi2 sebab nanti petang2 banyak benda leh buat kan..
Semua ikut ngan bibik sekali ikut...
Tapi diaorg semua stay kat Mc'D berdekatan sementara tunggu ibu siap buat facial treatment..

Dah lama tak gi facial ni..
Dulu2 kat bawah office ibu tu ader saloon..
Pastu dah almost 1 year tutup saloon tu...
Terus tak der masa nak gi saloon...
Sebelum2 tu pernah lah jugak merasa facial kat MAYFAIR, DERMALOGICA dan mana lagi erkk???
Lupalah pulak nama saloon2 tu.

Semalam sampai2 isi borang dulu..
Pastu scan kulit..
Result??? Hurmm...tak banyak masalah cuma kulit muka ibu ni kategori kulit kering...
Pastu kat hidung pulak banyak black head..
Yg lain2 ok jer..

Pastu masuk 1 bilik ni...hurmmm wangi bilik tu..
Kena tukar baju saloon yg berkemban tu..
Sebab katanya walaupun facial, tapi ader face massage...
Dan massage sampai ke neck and shoulder kita...
Tu yg kena berkemban jugak tu..
Pastu baring atas katil yg saloon tu..

Mula2 dia cleansing dulu..
Pastu apply macam2 lah kat muka ni..
Kita??? Relax jer lah menghayati saat2 memanjakan diri tu 
Pastu sampailah dia pakaikan silk gel tu..
Ibu tau sebab tanya apa benda tu..
Katanya nak biar pori2 lembut..


Pastu dia pun stim muka kita guna 1 mesin ni...
Keluar berwap-wap air kat muka tu...
Bukan wap panas, wap sejuk...
Sampaikan dah berair2 dah muka tu..hehe...
Around 15 minit jugak dia tinggalkan kita berseorangan dalam bilik tu

Pastu mulalah sesi korek2 itu white head n black head..
Ibu dah siap pesan awal2...jangan kuat2 yer..
Tapi walaupun dah pesan, siap keluar air mata lagi tau.
Konon nak menahan nangis, tapi menangis jugak...hehe..
Alhamdulillah...ka fore head tak der...kat dagu pun tak der..
Cuma kena focus kat hidung jer lah..

Lepas dah siap...dia sapu lagi apa benda gel ntah..
Pastu cleansing lagi dan lagi..
Then, barulah dia letak mask..
Sejuk bebenar mask tu...
Tapi bukan mask yg sapu2 dengan berus tu tau
Pastu dia pun masukkan kepala kita dalam satu terowong apa ntah..
Yg keluar lampu biru + merah secara alternate tu...
Mata kita sepanjang treatment tu memang ditutup tau..
Tapi ibu curi2 bukak kapas mata sebab nak lah juga tgk benda apalah yg dok lip lap lip lap ni kan...hehe

Lama betul kalini dia tinggalkan..
Ibu dah resah sebab masa mula2 datang tu..
Org tu cakap dalam 1 jam 15 minit dah siap..
Suppose pukul 12:15pm dah habis treatment tu..
Sebab kesian budak2 tunggu lama dalam kete jer lepas diaorg main2 kat Mc'D..
Sekali tgk jam...huaa...dah kul 12:50pm weiii..
Cepat2 bangun tukar baju sendiri...tapi mask ader lagi kat muka..
Yg lampu lip lap lip lap tu pun ader lagi..
Then cepat2 panggil pompuan yg buat treatment kat ibu tu..
Dia pun terkejut tgk ibu bangun...hahah

Dah lepas buang mask tu...
Cleansing lagi..
Then letak toner...
Pastu barulah dia buat face massage...
Tu pun pesan suruh buat cepat2 sikit...huhu
Kul 1:10pm...barulah siap semua..

Masuk2 je kereta tgk driver dah muka MASAM CETUM...huhuhu

Habis tu bukan salah saya kan...org tu cakap treatment 1 jam 15 minit...
Tak sangka pulak sampai 2 jam...huhuhu...
Ampun banggggggggggg..

p/s: Bila kali terakhir uols pergi buat facial atau light treatment??

p/s: Alamak...panjang benau penerangan ni...habis tu nak buat cam mana..nak snap2 amik gambar...kita seorang...takkan nak suruh org kat saloon tu snap kot...huhu..ai kan pemalu..






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment