Sunday, May 15, 2011

Nasihat daripada suami pabila memasak di dapur..

 Pagi semalam buat breakfast nasi kerabu..
Actually resepi nasi kerabu ni simple jer, cuma rumit sikit nak buat sebab dia banyak aksesori tambahan..
Semalam yang paling tunggu lama buat daging bakar tulah..
Malam sebelum tu, awal2 lagi dah perap daging...
Senang bangun pagi esok terus bakar..
Tapi bakar tak lah lama sgt, sebab memang dah beli daging batang pinangkan..
So daging tu memang dah lembut..jadi cepat masak..


Ni lah rupa nasi kerabu yg tak cukup aksesori..
Sebab kat rumah dah kehabisan telur asin dan keropok...huhu

Pastu boleh pulak ader yg menegur nasi kerabu ibu tu macam display jer..
Hahahaha..hebat youuu...nasi kerabu ibu dah macam display yer..


Nampak komen yg cakap nasi kerabu tu macam display jer..
Not for eat..
Ibu pun apa lagi...
Tag lah si Nabil tu satu lagi gambar..
Untuk menunjukkan takda maknanya setakat buat cantik2 pastu display..hehe


Haah, lepas ibu tag gambar ni kat dia..
Baru dia percaya..
Hehehee..
Siap berhidang bagai lagi makan...
Memang itu yang dipraktikkan dalam keluarga kami..
Sebab tu alesya + ayyunie kalau tak berhidang makanan, memang main2 lah dia makan.
Ayah damia?? Memang cerewet bab2 display makanan ni..
Kalau tak kena hidang, memang sikit lah dia makan..

Tapi semalam ayah damia ader komen pasal nasi kerabu tu..


See, see, see....ok lah kan komen tu..
Siap boleh tandingi nasi kerabu kat restoran lagi tu...ekekek

Tapi...ada jugak teguran daripada ayah damia..


Hahh nampak tak teguran tu??
Kesilapan semalam ialah ibu tak sempat mandi lagi terus masuk dapur buat breakfast..
Sebab fikir nak bakar daging kan...
Dahlah semalam bakar guna cara tradisional hokeyyy...
Maksudnya guna api betul..
Bukannya bakar atas grill BBQ electric tu..
Tu yang berkaftan bagai masak semalam....ekekek
Lagipun senang, kaftan kan longgar, so senang sikit angin nak masuk time sesi bakar2 daging tu...ekekke

Utk ayah damia, ok...nanti ibu masuk dapur pakai dress cantik2 yer..
Masak tak sedap pun tak pe...janji isteri cantik di depan mata dok meliuk2 badan sambil memasak kan......ekekekekekek


p/s: Eily, kenapa tak approved FB abang khai, dia tak sabar nak jadi juri masakan eily pulak ni...bangun pagi tadi terus abang khai cakap "eily tak brann lah nak approved, takut lah tu"...hahahahah

p/s: Uols kalau memasak kat dapur, melaram jugak ke??? hehe






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment