Saturday, May 28, 2011

Resepi Remis/ Lala masak Sos Berhalia

Tak der idea nak masak apa?
Hari2 makan ikan dan ayam??
Nak masak simple2 jer??
Jom cuba resepi yang simple tapi best ni..



Actually tak pasti pulak ni org panggil remis ke??? Lala ke?? Atau etok???
Hehehehe..korang tau ke etok tu apa???

1. Mula2 tumis halia, bawang putih dan bawang merah hingga garing..
2. Kemudian masukkan cili kering yang telah di blend/ tumbuk..
3. Masukkan serai, kemudian tambah sedikit garam dan ajinomoto mengikut rasa.
4. Masukkan sedikit sos tiram..
5. Setelah itu, masukkan remis/ lala tadi...
6. Biarkan sekejap hingga remis/ lala tu terbuka sendiri..
7. Siap utk dihidangkan..


Cepat, pantas dan sedap...
Apa lagi??? Cubalah!!!





 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!

6 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

menarik nih ayu! simple and look yummy! eh, tu daun pengaga kan?

Mama Zharfan said...

dh lama tak mkn..tak ingat bila last me mkn benda ni, may be 10 thn lps agaknya..

ZianaRazali said...

k.ayu..remis/lala/etok 3 benda yang berlainan key?hehe..etok yana pasti..lala ngn remis dokleh cam..huhu..tengok sedap ni k.ayu..nak buat tak brani..kui2..

Farra Dhelina said...

Salam kak u..fra dtg :-)

weee ni ratah je sedap ni!!

Anonymous said...

sedapp nye ayu
xpenah lg makan remis ni

♥MiZz-siHa♥ said...

dah brape hari terpikir nak msk nie,tp,xbeli2 pon lg lala nye...
jom..http://amienanacollections.blogspot.com/