Saturday, May 28, 2011

Resepi Remis/ Lala masak Sos Berhalia

Tak der idea nak masak apa?
Hari2 makan ikan dan ayam??
Nak masak simple2 jer??
Jom cuba resepi yang simple tapi best ni..



Actually tak pasti pulak ni org panggil remis ke??? Lala ke?? Atau etok???
Hehehehe..korang tau ke etok tu apa???

1. Mula2 tumis halia, bawang putih dan bawang merah hingga garing..
2. Kemudian masukkan cili kering yang telah di blend/ tumbuk..
3. Masukkan serai, kemudian tambah sedikit garam dan ajinomoto mengikut rasa.
4. Masukkan sedikit sos tiram..
5. Setelah itu, masukkan remis/ lala tadi...
6. Biarkan sekejap hingga remis/ lala tu terbuka sendiri..
7. Siap utk dihidangkan..


Cepat, pantas dan sedap...
Apa lagi??? Cubalah!!!





 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
Post a Comment