Saturday, February 19, 2011

Zoo Johor - Tempat pembelajaran kanak-kanak

Ahad - 13/2/2011

Tak plan pun nak bawak anak-anak datang zoo sebenarnya..
Tapi alang2 dah brunch ( breakfast + lunch) kat Restoran Singgah Selalu..
Terus datang idea nak bawak anak2 dtg Zoo Johor ni..

Aleesya kali ke 2 datang Zoo ni..
Ayyunie pulak first time..
Tapi masa ayyunie 8 bulan dalam perut dah pernah bawak perut bonyot datang sini...hehe

Ok macam biasa..biar gambarlah menceritakan segalanya


Satu2nya gambar kami sekeluarga



Aleesya...aleesya..
Org suruh naik poney dan elephant betul..
Tak nak takut..
Last2 naik jer lah binatang tiruan ni...hehe


Sama kes gak ngan ayyunie..
Mana nak naik binatang betull.
Last2 kucing tiruan pun boleh lah..



Masuk Rabbit park..
Bayar RM1 per person..
Best best...boleh beramas mesra dengan rabbits dalam ni..



Macam2 warna rabbit ada..
Yg penting warna putih lah lagi banyak kan..hehe


Sebab rabbit ni baik sgt...
Tu yg teruja nak main2 ngan dia tu..hehe



Kenderaan sesak, org ramai, binatang banyak, cuaca panas..
Jadi yg terbaik adalah makan ice cream lah..




Oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk lariiiiiiiiiiiiiiiiii
Aleesya + ayyunie memang takut nampak maskot2 cam ni..
Kalau maskot dtg dekat siap meraung2 lagi...hehe
Hurmmm tgk dari jauh jer lah..
Kalau nak bergambar dgn maskot ni kena bayar RM1




Dan akhir sekali masuk kat Island ni..
Ramai yg memancing..
Majoriti dapat ikan keli..

Bagus sebenarnya bawak anak2 pergi Zoo kan..
Sebab anak2 boleh kenal banyak animals..
Tapi busuk + panas tu tak leh tahan lah kan...hehe


p/s: Esok dah hari ahad, harini baru nak publish ahad lepas punya citer..
Nak update blog pun bercinta ni.
Alahai...


p/s: Psstttt tak da yg jawab dgn tepat pun apa yg dalam box semalam....huhu






 Nak tambah duit selain Nuffnang??? Klik2 banner bawah!!

Post a Comment