Friday, February 11, 2011

BISINGLAH AWAK NI!!!

Lately Aleesya memang agak susah gi school..
Siap nangis2 lagi b4 gi school..
Siap pandai buat alasan demam, letih dan macam2 lagi..
Ni la penangan kalau cuti sekolah lama sangat masa CNY aritu...
Lepas ibu buat kaji selidik..
Rupa2nya aleesya tak nak pergi school sebab kawannya Dina tak datang..
FYI, kelas aleesya ni cuma ader 2 jer budak melayu...aleesya ngan dina tu lah...
So, 2 org ni memang ngam..

Pastu semalam tanya teacher dia kenapa dina tak dtg...
Rupa2nya dina tu pergi bercuti..
Next week baru masuk balik kelas..
Pastu suruh la teacher tu letakkan aleesya sebelah budak lain..
Teacher pun take note lah...

Semalam balik jer school, teacher aleesya yg hantar aleesya dalam kereta ibu..
Buka2 jer pintu keta, terus teacher tu cakap
" I dah bagi aleesya friend, tapi aleesya cakap friend ni BANYAK CAKAP la"
Ekekekekkkeekeke...
Pastu masa dalam keta, tanya lagi aleesya...Best ke tak friend baru tu??
Aleesya jawab..
" Friend tu bising lah ibu...ketuk2 meja....bunyi2 kerusi...tak nak friend lah..aleesya tak boleh baca2.."
Hahahhahahaha..sabo jer lah anak ibu...
Aleesya ni memang tak leh tgk budak2 bising..
Kalau ayyunie buat bising pun bukan main lagi dia marah...hehe


Ni gambar aleesya balik tadika semalam..
Lepas balik tu, bawak aleesya gi Jusco dulu..
Bagi reward "cool blog double pearl" sebab dapat star kat dua2 tangan dia..
Aikkk..masuk2 kete jer terus tido..
Penat weiiii.sebab sekarang ni aleesya suka sgt bangun kul 5:30 pagi...


Gigih tu ibu dia amik kamera gajah dalam rumah...
Semata2 nak snap2 moment ni..

p/s: alahai...tak sempat BW lagi...:(
Selalu 1 hari 2-3 entry..
Sekarang ni kalu dapat buat 1 entry 1 hari pun dah mujur..

p/s: Ramai tul yer yg tanya tip2 kurus tu...:)


Post a Comment