Sunday, February 13, 2011

Kalau pergi MERSING...tak sah kalau tak beli....

Memang pun...
Kalau singgah MERSING..
Memang tak sah kalau tak beli keropok lekor ni..
Kiri kanan jalan besar ada pengusaha kerepok lekor ni..

Ni masa kami balik dari cuti2 CNY aritu..
Konvoi ramai2 singgah beli keropok lekor..


Siap pergi kilang tu...
Tu ayah damia ngayat apa lah tu agaknya..
Yg macam ni RM1 satu batang
Kami beli 10 batang + free 1 batang..


Sampai2 jer rumah..
Memang tak toleh kiri kanan, 
Masuk dapur terus panaskan minyak dalam kuali..
Memang penat...tapi nak merasa keenakkan keropok lekor fresh ni..
Sanggup tak kemas barang pun..
Balik2 jer terus goreng dan makan..


Oh yer...
Sempat juga ibu beli ikan masin yer
Macam2 jenis ikan masin ada..
Pilihan kali ni ikan masin yg macam ni
Dah siap2 goreng macam kat atas..
Perah limau yer..
Makan dgn nasi panas2 setengah pinggan..
Confirm tak gemukkkkkksssss lah!!

p/s: hahaha..gambar ni ada kat dalam draft since 5 feb lagi.

 


 Nak tambah duit selain Nuffnang??? Klik2 banner bawah!!


Post a Comment