Monday, February 7, 2011

Summerset, Rompin - Intro version

3/2/2011 - Khamis...
Seawal 5:30 pagi bangun...
Budak2 pun sama2...
Ni gara2 si ayahnya yang begitu teruja nak berkonvoi ni..
Bertolak dari rumah tepat jam 7 pagi..
Nasib baik malam tu sebelum tido awal2 lagi dah masukkan luggage dalam kereta..


Meet point utk berkumpul..Petronas Jusco Tebrau
Sebanyak 30 toyota wish berkumpul disini..
Seperti biasa, ayah damia akan bagi amanat2 terakhir sebelum berkonvoi ke rompin..
Tepat jam 8:15 pagi, kami pun bertolak ke Rompin..


Alhamdulillah...selepas berhenti rehat di area mersing dan rompin..
Kami tiba di Summerset  hotel dalam jam 1 tengahari..
Btw ni kali ke-2 family damia ni bercuti sini..
Boleh klik2 sini kalau nak tau bila first time ibu bercuti kat summerset ni..
Sampai2 jer..apa lagi posing2 lah jawabnya.
Ayah damia tak de..:(
Sebab bizi kat lobby mengagihkan kunci peserta


Kalau first time dulu kami stay kat bilik deluxe..
Kali ni ayah damia dapat rezeki stay kat bilik one bedroom suite..
Memang besar giler ah bilik tu..
Tu ayyunie tgh posing2 kat katil tu...


Eeeeeeeeeeeeee....Aleesya tak malu nampak panty..


Hahahahaha...si ibu yg sangat teruja dengan bilik air yg besar gilosssss..
Sanggup snap2 dalam bathroom
Memang besar giler ah...ader 3 bahagian kat toilet ni..


Si ibu kat bilik shower..
Si anak2 tgh panjat bath tub..
Hehehe...sempat jugak tu snap2..


Unik lah sink dia ni...


Best best...ader veranda kat luar bahagian bedroom..


Ni kat family hall..
Best jugak sebab ader veranda lagi satu kat sini..
Buka jer sliding door tu...fuhhh angin sepoi2 bahasa menusuk kalbu..


Ni area kitchen..


Oh yer...kalau datang area Rompin ni..
Tak sah kalau tak pekena Udang Galah kan..
Masa kat R & R Rompin tu..
Ayah damia tak sempat pun makan..
Sebab dia cepat2 nak kena sampai hotel dulu..
Nak uruskan kunci2 bilik peserta..
So kami tapau jer lah..
Udang kat atas tu RM13 seekor..
Memang besar...


Dah lama tak makan gulai ikan masin kurau + nenas..
Sekali dah jumpa tu terliur pulak..


Semestinya makanan kat atas tu utk aleesya + ayyunie yer..


Ikan bawal sweet sour..
Feveret ayah damia..
Tapi kesian dia...nak makan pun tak senang..
Sebab kejap2 ader jer yg nak jumpa dia..
Makan pun ala kadar jer..

Nak tau tak berapa harga makanan kat atas??
Tambah ngan nasi kosong 3 + Teh O Ais 3..
Semua sekali RM38..
Mahal ke murah tu??
Sebab dengar komen2 org lain average makan kat R&R Rompin tu rata2 mesti RM70 ke atas..
Tu kalau amik udang tu lah..aishhh ramai yg cakap mahal..
Apa2 pun makanan kat R&R tu memang agak mahal rasanya...
Nak2 pulak dia nampak 30 buah toyota wish yg berhenti makan..hehe..mau tak di up kan harganya kan..

p/s: Ok lah...nanti sambung citer2 holiday lagi yer..










 Nak tambah duit selain Nuffnang??? Klik2 banner bawah!!

Post a Comment