Monday, February 14, 2011

Tips dan cara-cara kuruskan badan!!!

 Ini tips kelangsingan saya..
Bukan tips kelangsingan kamu..
Tapi kalau nak cuba tak salah pun...
Mungkin tips saya menjadi??

Sebab sana sini sibuk tanya cam mana saya kuruskan badan..
Walhal bukannya kurus sangat pun..
Cuma adalah perbezaan sedikit dari sebelum2 ni..
Kalau tidak disebabkan org tanya saya makan pil kurus apa..
Dan tidak disebabkan suami saya memuji saya dah kurus..
Saya memang tak sedar yg saya memang ada perubahan sedikit.

Ok...jom tgk tips kurus versi ibuayahdamia..





Hari2 kayuh basikal??
Oh tidakkkkkk..
Walaupun basikal ni ada dalam bilik sebelah katil tido jer..
Tapi memang jarang2 sgt nak guna..
Selalunya ayyunie yg guna buat main2 :)
Tapi sejak2 akhir ni..
Saya dah mula kayuh 2 hari seminggu..
2 hari seminggu yer...memang dasar pemalaskan.
Tapi at least buat jugak dari tak langsung kan..hehe


Losyen Yusmira??
Saya memang dah lama guna losyen ni..
Lepas bersalinkan ayyunie lagi..
Tak pasti ia membantu atau tak??
Sapa tau mungkin kesannya sekarang baru nampak kan..


Sebelum2 ni saya makan pil kurus Yusmira..
Tapi 2 bulan lepas, saya dah beralih ke teh herba pulak..
Sebab rasa macam pil kurus tu kurang berkesan..
So beralih ke teh herba lah..
Tak pasti jugak membantu atau tidak..
Sebab selalunya dengar kalau org minum teh ni mesti selalu nak ke toilet membuang..
Tapi saya masih menjalani membuang seperti biasa..
SEMINGGU SEKALI YOUUUU..
Memang susah betul nak membuang...hehe


Rasanya faktor ni lah paling membantu..
Kurangkan portion nasi masa makan..
Hari2 tetap makan nasi..
Mana boleh tak makan nasi kan..
Cuma kurangkan had pengambilannya...
Kadang2 kalau pagi dah makan...tghari dan malam tak makan..
Kalau tengahari dah makan...pagi ngan malam tak makan..
Yg ni saya percaya ia sangat membantu..


Kini dirumah saya dah ada stok Kopi Sedap Zamrud Cafe ni..
Saya siap beli satu papan lagi..
Sebab setiap kali lepas saya minum kopi sedap ni.
Saya mesti mudah berasa kenyang..
Langsung tak lapar.
Tu yg tak kisah kalau tak makan sangat tu..
Lagipun suami saya memang suka kopi sedap ni..
Sebab ia betul2 boleh bagi energy!!!

Tu jer lah kot tips dari saya..
Saya tak pasti ia membantu atau tidak.
Sebab setiap org lain2 metabolisme dan condition badannya..
Saya cuma berkongsi yer..
Sebab saya tau..saya bukannya kurus sangat...
Tak boleh nak kurus sgt pun sebab kerangka badan saya memang dah cam ni..
Lagipun saya tinggi..jadi memang berat tulang lah..hehe:)

 Pesanan penaja:
Kuatkan semangat, objektif biar clear dan jangan putus asa..
Biar lambat asalkan ada perubahan...aminnn








Nak tambah duit selain Nuffnang??? Klik2 banner bawah!!

Post a Comment