Tuesday, November 10, 2009

::mummy ayu - 1st birthday moments giveaway::


**STICY MODE** 
 


Nak masuk contest lagi.......asyik masuk contest jer kan....tak pe2....sama2 menyokong dan memeriahkan dunia contest.....ahaks....

Contest kali ni dianjurkan oleh mummy ayu sempena her lil princess birthday on this 10th November...

Rasanya semua syarat2 yg ditetapkan dah follow...

So, pic yg dipilih ialah
 -
-
-
-
-
-
-

-



 Nama birthday girl : Damia Aleesya bt Khairuddin
Tarikh lahir: 17th October 2007


Gambar kat atas ni masa celebrated birthday Damia Aleesya tahun lepas. Disebabkan ni kali pertama Damia Aleesya celebrated her birthday, ditambah pula she is my first daughter, wajiblah ibu dan ayah excited sangat2 nak celebrate birthday ni kan. Kebetulan pula masa tu masih dalam bulan syawal, kiranya buat majlis open house sekali. Dan untuk memberkati lagi majlis ni, kumpulan marhaban juga dijemput supaya ramai2 boleh mendoakan kesejahteraan birthday girl ni. Seramai lebih kurang 200 tetamu yg hadir masa majlis ni.

Disebabkan sebelum ni ibu dan ayah memang tak de pengalaman langsung untuk celebrate birthday party anak, maka perancangan yg dibuat memang agak teliti agar semuanya berjalan dengan lancar. Dari kad jemputanya, tempahan keknya, sewa khemah dan kerusi, menu, upah kendarat, goodies pack dan macam2 lagi lah yg kena diambil tahu. Majlis ni dibuat dengan suasana yg sederhana tetapi amat meriah.Sebenarnya terus-terang ibu nak katakan bahawa celebrated 1st birthday moment memang agak susah sikit kerana ya lah, budak baru umur setahun, tak banyak sangat yg dia tahu, dan lebih2 lagi kalau she/he stil tak leh berjalan, then takut2 dengan orang, bila org nyanyi "birthday song" she/ he menangis atau kalau yg hyperaktif tu, agak2nya terus terkam kat kek kat depan tu......btw kita as a parents still nak celebrated kan....WHY????? of course kerana semua parents nak 1st moment tu diabadikan walaupun dengan hanya sekeping gambar sahaja.

Agak2 macam mana yer perasan Damia Aleesya masa tu? Memang dia agak takut dengan org yg tgh crowd dia masa tu. Nasibnya dia tak nangis je....dan yang best nya of coz lah time semua org nyanyikan lagu 'birthday song' tu coz Damia Aleesya memang suka singging dan dancing....Lagi satu yg bestnya apb dia tgk gambar muka dia sendiri kat kek yg ditempah tu, dia siap sengih2 lagi.....sambil cakap "sya" (refer to her name lah tu) dan tunjuk2 kat kek tu....walaupun aleesya masa tu tak pandai lagi blow sendirir candle yg kat kek tu, apa lagi ibulah yg over excited tolong blowkan candle tu......Walaupun kebiasaannya Aleesya tido awal, tapi malam tu dia macam tahu2 jer yg this celebration was for her. Dalam kul 10pm baru tido...kesiannnn...penat sangat layan tetamu...


Perasan ibu dan ayah??? Mestilah happy coz our first daughter dah 1 tahun. Kebetulan lak masa tu ibu tgh preggy her lil sister (ayyuine sekarang) dalam 3 month ++....so memang ibu dan ayah sangat gembira dengan majlis ni walaupun kepenatan menguruskannya. Lagi satu yg best mestilah dapat present kan....alhamdulillah rezeki Aleesya...banyak jugak hadiah2 dan angpau2 yg dia dapat......sememangnya ibu dan ayah memang bersyukur kerana dimurahkan rezeki untuk sama2 menyambut
Damia Aleesya 's first birthday party 

Nak tgk gambar2 lain masa first birthday Aleesya? klik

http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/11/sweet-1st-birthday-kenangan-tahun-lepas.html


Nak tgk gambar2 dan citer2 masa second birthday Aleesya baru2 ni, klik






  Satu lagi syarat tambahan..kena link ngan blog Notti Netti & of coz link jugak ngan blog Mummy Ayu........
  Kalau tak der link ni akan direject....


  Apa lagi, kalau anda ader pics anak anda masa celebrated birthday 1st badge dulu, jomlah join Contest ni




 


Post a Comment