Wednesday, November 18, 2009

::PEMPLET AND PROMOSI::


Assalamualaikum..


Isnin lepas baru dapat pemplet drp company advertising yg design dan cetak pemplet company ibu ni...
Kalau dah akhir tahun semestinya company ibu kena buat promosi untuk menarik lagi ramai customer2 serta pelajar2 untuk belajar disini....
Since dah ader blog ni kena lah gak buat promosi kat sini (kena paksa ngan ayah ni tau)

Pemplet kat bawah ni adalah untuk kelas tuisyen...
Nanti klik je image tu untuk enlarge kan...




 Pemplet yg kat bawah ni pulak untuk mereka2 yg berminat nak belajar Bahasa...
Setakat ni yg ditawarkan adalah Mandarin dan English Communication..
Pernah gak beberapa tahun yg lepas tawarkan Bahasa Arab dan Jepun,
Tapi sambutan kurang menggalakkan...
Yg paling dapat sambutan semestinyalah Mandarin (hahah, sah2 ibu yg ajar....cikgu feveret tau)
So kalau nak tahu maklumat ngan lebih lanjut , klik je kat image tu ok....


 


Sebenarnya ibu telah dipaksa oleh ayah buat promosi ni...
kata ayah, 
"ibu ni asyik ngadap blog ngan FB jer...cubalah buat promosi tu, ader gak faedahnya"
Hahaha.....disebabkan ibu takut kena di"blocked"kan drp buka blog kesayangan ni macam ari tu,
maka 
"saya menurut perintah, tuan"



Actualy hari isnin malam lepas, ayah damia dah launching (cewahh..yo yo or jer) FB untuk company ibu...PUSAT BAHASA PELANGI (PBP)......b4 ni kalau ibu ngan student2 ibu serta staff ibu berkomunikasi dalam alam maya, banyak melalui FB ibu, so this time we can use the PBP facebook....credit to student ibu yg comeyy dan cun NAFISAH LOKMAN...coz dia yg cadangkan suruh buat cam tu dan kalau boleh, buat FAN kat FB tu...oraittt thanks dear....
(ni semua gara2 yg company ibu banyak giloss buat outdoor n indoor program, contohnya explorace, potluck party, rounders, futsal, bowling, persembahan drama, penyampaian hadiah cemerlang, jamuan akhir tahun and so on....tapi gambar satu pun tak upload kat FB dan blog, students semua dah muncung jer mulut tu....ok..ok..pas ni uploaad)
To all my students atau parents (hehehehe, ku tahu jugak sapa parents yg suka baca blog ku ini), nanti add
khairuddin15350@yahoo.com


Ader lagi..sebenarnya ayah damia ader gak buat blog Pusat Bahasa Pelangi...tapi tak siap sepenuhnya....coz tangungjawab postkan entry tu diberikan kepada ibu....huhuhu...ayah kata....
" hah amik suka sangat dengan blog kan, so abang bagi lagi tugas yg ader kena mengena ngan blog"
huhuhu..rasa macam bertambah banyak lagi beban ibu kali ni....
"ok, ok....saya menurut perintah tuan"



Since 2004 lagi , PBP ader domain sendiri, iaitu....
http://www.tuition.pelangilanguage.com
tapi kena suspended coz tak renew masa bulan 9 itu ari
(semua gara2 ibu yg dok sibuk layan blog ngan FB - ayat ni ayah damia suruh masukkan..huhuhu)

tapi insyaallah, akhir bulan ni dapat balik domain tu....
(dah buat payment, tapi kena tunggu 75 hari tu baru aktifkan balik.....huhuhu)


So kepada sesiapa yg berminat nak join tuisyen dan kelas bahasa....
sila2lah call 
Untuk pengetahuan uolls, company PBP ni pun ader ajar group/ company dari Luar Johor...
dan the latest dapat job kat Melaka...
(ingat lagi tak yg ibu bizi sangat sampai tak leh buka blog tu??Ha ni lah salah satu projeknya...)

Tapi pihak sanalah kena arrange kat tempat dan masa....




p/s: canggih sungguh budak2 sekarang, semuanya ader FB....ader setengah tu walaupun masih sekolah rendah, tapi dah ader blog sendiri.........korang memang canggih.....


*********************************************************************************
*********************************************************************************


Gambar selingan..
antara xtvt yg pernah diadakan dan tak sempat pun nak upload gambar ni..




Yg ni semalam punya xtvt....pertandingan memasak..
Sedap2 dan kreatif2 budak2 ni masak..

 

Hari terakhir students PMR  - hujung bulan 10 ari tu...
Persembahan Drama, potluck party dan tukar2 hadiah..


Explorace untuk students PMR
Salah satu antara xtvt habis PMR


Bowling time...


Hari first2 tamat UPSR..

 
Persembahan akhir tahun
&
Penyampaian hadiah untuk pelajar cemerlang

 
Aktiviti cuti sekolah
Masak2....


Antara sambutan hari jadi
(Setiap bulan mesti ader je students celebrate their party here)


Jamuan dengan students2 UPSR at KFC



p/s: Banyak lagi gambar2 xtvt yg diadakan.....antaranya lawatan sambil belajar, futsal, raounders dll.....tapi dah tak larat nak upload gambar....dah ngantuk (waktu ni jam 2 pagi..tq kepada students ibu kerana sudi dok chating masa ni)...ader sesetengah tu dah hilang disebabkan memory card yg terkena air tu...so nanti terpaksalah copy balik drp students....N3 ni autopublish esok jam 8 pagi....

p/s: Hari ni students SPM amik periksa SPM......cikgu doakan kalian semua dapat jawab dengan tenang dan memperolehi kejayaan kelak.....cikgu halalkan makan, minum serta ilmu yg diberi oleh kalian semua....apa2 hal, kita calling2 ok......wish all of you good luck babe.....



Post a Comment