Friday, November 6, 2009

::sweet 1st birthday - kenangan tahun lepas::

Sedang ibu godek2 gambar nak masuk contest yang mummy ayu organised tu, tiba2 lak hati ni tergerak nak publishkan kenangan  
sweet 1st birthday moments Aleesya tahun lepas
 nanti kalau aleesya dah pandai baca, boleh baca entry ni yer sayang....segala kenangan telah diabadikan dalam gambar2 ni....


jom kita tgk apa yg aleesya buat tahun lepas...


 Ni antara staff ibu yg datang tolong deko2 kan birthday party ni..
Aleesya pun tolong jugak, tolong main2 ngan belon yg banyak itu...


 
 Yg sebelah ibu tu aderlah MC (teacher diana) untuk arrangekan xtvts for the kiddes


 
 Masa tgh nyanyi "birthday song" for Damia Aleesya..
Bersungguh2 ibu n ayah nyanyi agaknya sampaikan Aleesya pun terkejut tgk...

 
 Masa untuk tiup lilin

 
 ....The birthday girl...

 
 Stail yg sama macam tahun ni.....BBQ style...tapi menu ader lain sikit.....
Tahun lepas ader ikan bakar, meehoon goreng, nasi goreng for the main dishes..
Yang lain2 lebih kurang sama jer...

 
 Some dessert yg ibu buat sendiri...kek coklat, puding jagung,  agar2...
Yang lain2 tu kumpulan marhaban bagi....

 
 goodies pack for kiddies..

 
 The birthday cake
(abaikan yg salah ejaan nama aleesya tu...ader ke patut dia tulis "heesya")

 
 Ingat lagi time ni ramai budak2 tanya boleh makan ke kek ni...coz ader gambar aleesya kan, diorg ingat tak leh makan..

 
... Some of the guest....

 
 ...makin lama makin ramai tetamu yg dtg...

 
 Tepat jam 10 malam, aleesya dah selamat zzzzz walaupun masih ramai tetamu kat luar tu....
(Aleesya ngan angpau yg dia dapat pada malam tu)

 
 Hadiah from ayah
Sampai sekarang kalau nak tidur depan TV kat downstairs, Aleesya akan guna bear ni....sampaikan ayyunie nak tumpang main ngan bear ni pun dia marah...

 
 Hadiah from ibu
Lagu yg paling Aleesya suka adalah
"row, row, row your boat"

 
 Posing dengan sebahagian hadiah....
Sebahagian lagi tak masuk pic coz tak muat meja ...kebanyakannya pakaian..


 k
Akhirnya inilah kek yang tinggal....semua sayang nak makan kek yg ader gambar aleesya tu...conclusionnya ibu ngan ayah ngan bibik jer lah makan.....hiks...



p/s: kalau nak tgk banyak lagi pics, pergi kat friendster yer...add me zamzarina99@yahoo.com
(sejak dua menjak ader FB ngan blog ni, memang dah tak layan friendster...huhuhu...kalau nak tgk gambar lama2 kat friendster, kalau gambar baru2 kat FB....aci tak???)





Post a Comment