Tuesday, November 24, 2009

::M'Donald Taman Sutera::

Hari sabtu lepas, ayah dan ibu kerja. So tak dapatlah nak gi jalan2.
Ingat ke petang tu nak ajak aleesya dan ayyunie round2 ngan "motor" tu kat taman...
Tapi sekali dah siap2, hujan lak rintik2..
Kesian Aleesya kempunan nak naik "motor" lagi...
Last2 ayah kata jom kita keluar....
Tapi weols still tak tahu nak gi mana lagi...
Sekali tgk ayah bawak kitaorg kat sini daaaa.
M'Donald Taman Sutera.....

Jom tgk gambar dulu....


 "Peace" sign from ibu
Ni 1st time Ayyunie makan french dries...
Bersungguh2 tau Ayyunie makan frech fries ni....
Takut tercekik jer..

 
 Aleesya pun nak makan jugak lah...
Fuisshhh.....Ayyunie makan tak ingat dunia tu..

 
 Gelagat Ayyunie makan french fries

 
 Sedap ye....tak pe kali ni je ibu bagi makan french fries tu...
Pas ni tak leh ok..

 
 Aleesya yg dah pandai independant...
Ribena...I like it...

 
 Muka ayah selamba jerk..
Wahhh..Ayyunie syoknya makan...

 
 Begitu teruja sekali dapat makan french fries tu


 Aleesya dan ice creamnya..

 
Antara permainan yg dapat hari tu....diberi oleh kaka M'd yg baik hati...


p/s: Ayyunie hanya makan french fries yg telah dibuang garamnya,,


p/s: Ader kisah lucu sebenarnya kat M'D ni....ader lah sorang kakak ni....kita panggil kakak M'D je la..
Kakak ni geram giler tgk Aleesya...macam2 cara dia usha Aleesya, tapi Aleesya buat tak layan jer...
Macam2 mainan dia kasi kat Aleesya, antaranya belon kat atas tu lah, puzle card lah, mainan kertas2 lah...
Tapi satu pun Aleesya buat tak layan....sedangkan kakak M'D tu asyik ulang alik2 je nak main2 ngan Aleesya

Semua org kat situ gerammmmmmm nak cubit Aleesya ni coz jual mahal sangat..
Siap diorg cakap "wahhh, ni budak highclass ni, tak leh campur ni, mahal sangat senyuman"
(maaf ler kakak M'D....actually aleesya ni biasa2 jer...cuma memang dia tak suka layan org yg dia tak kenal, memang perangai dia cam tu, lagi org tegur, lagi dia jual mahal)





p/s: Yang bagusnya Aleesya tak excited pun nak  main kat playground tu...Actually masa mula2 sampai tu dah letak dia kat playground tu, tapi dia kata tak nak....pas tu ader lah sorang budak yg terlebih peramah ni (around 6 years kot) ajak lah Aleesya main2 kat playground tu, dia main kejap, pas tu tak sampai 5 minit dah tak nak main...alih2 datang "bu, nak eat"....mmmm..good girl  
(agaknya aleesya tahu yg bibik tak ikut, tu tak nak susahkan ibu dan ayah layan dia kat playground tu)




Post a Comment