Tuesday, November 17, 2009

::JUSCO LAGI::

Hari ahad ari tu memang dah plan nak gi JUSCO coz nak beli barang2 dapur.....tapi still x decide nak gi JUSCO mana...Tebrau? Bukit Indah atau Taman U ni jer....last2 after bincang2 ngan ayah we decide gi yg dekat ni jer coz Ayyunie tinggal dgn bibik kat umah.....kalau bawak semua harus gi yg JUSCO yg jauh sikit...Ibu + ayah + Aleesya bertolak dalam jam 10:30 pagi..



 Masa ni aleesya + ayah tgh tunggu ibu gi Poh Kong nak repair something

 
 Ni aksi Aleesya meragam coz tak nak duduk atas trolly i..sibuk cakap "buggy, buggy..."
(kalau uols perasan memang aleesya ni suka duduk dalam buggy, malas tul nak jalan)
Lagi satu abaikan luka kat hidung Aleesya tu...Kejadian tu berlaku masa jumaat lepas..bibik kata dia main2 kat workout bicycle ibu tu...tak nangis, tak merengek alih2 ader luka..confuse...confuse...
Mana aleesya pergi semua org tanya kenapa hidung tu....geram tulll ngan bibik ni..

 
 Penuh satu trolly tu beli barang2 dapur dan juga keperluan aleesya + ayyunie..
Nasib baik ader promotion for Jcard members yg diskaun 5 % dan 15% tu...
Boleh lah jimat sikit kan..





Lepas dah shopping tu, ibu pun ajak ayah lunch makan pizza...sebenarnya senang nak pilih menu untuk Aleesya kalau makan kat Pizza ni....
Jom tgk Aleesya makan apa...


 
 Aleesya yg dah pandai tunjuk nak makan apa sekarang..

 
 hiks...we are in purple & white..

 
 Tgh tiupkan mushroom soup biar cepat sejuk..

 
 Memang habis lah 1 mangkuk kalau aleesya makan

 
 Feveret aleesya ..
Tapi bread tu langsung aleesya tak makan...tak suka agaknya...
Kalau yg bread stick tu ok sikit...at least makan lah juga..

 
 Ayah makan Nasi Arabiata..

 
 Ibu dengan pizza cheesy chicken..
Sempat makan 1 slice jer....coz nak cepat2 balik......
(excited ader org nak dtg lah katakan....yg lain2 semua ayah habiskan)

 
 Masa kitaorg tgh makan2 tu....mata Aleesya asyik pandang2 kat luar jer...
Nak tahu kenapa? Coz ralit tgk budak2 dok naik ape ntah nama tu.....
yg boleh gerak2 kalau kita masukan token tu...
Aleesya tak lah minta nak main, tapi disebabkan Aleesya behave sangat + makan sampai habis soup tu,
maka sebagai ganjaran Aleesya leh main benda tu...




p/s: Nak tahu tak kenapa ibu terpaksa balik cepat???
Ader blogger drp KL nak dtg umah ibu...
Nak tahu sapa??? Tungu next entry ok...


Post a Comment