Monday, November 2, 2009

:: Kembali ke alam maya::



Assalamualaikum...................

Akhirnya ibu damia kembali ke alam maya.............rindu ke ibu damia dengan rumah ni??? rindulah sikit2 coz sebenarnya kalau ader masa ibu curi2 buka gak blog ni....tgk2 yg kawan2 semua comment.....cuma tak publishkan je lah...ader juga tgk2 entry kawan2 yg lain....tapi tak semua ibu damia sempat terjah cozz takut nanti ayah damia marah lak....(sebenarnya ayah damia conform tahu ibu curi2 tgk blog ni, cuma dia buat2 tak tahu jer)...........

Walaupun begitu, ibu masih tak terputus dengan alam maya ni....ibu masih leh YM, tapi kalau sibuk sgt tu memang tak balas buzzzzzz kengkawan (sorry ekkk...harap faham situasi yg melanda)....ibu pun selalu gak berFB ngan kengkawan....nasib tak der ketagihan dengan permainan "berkebun" tu......dan sempat gak lah berforum.....pendek kata hari2 memang on9.....cuma atas kita nak buat yg mana satu dulu dan letakkan yg mana as a priority......kalau dah keje setimbun kat depan mata tu, faham2 lah patut buat yg mana dulukan.....

Ramai gak yg tanya dalam YM dan FB apakah tugas2 khas yg telah diberikan oleh ayah damia tu??? Sampaikan nak buka blog pun tak leh....hehehe.....bukan tugas apa pun...cuma tugas2 yg berkaitan dengan kerja....tak habis2 kan kerja....cuma tugas yg ibu dapat kali ni memerlukan komitment kerja yg tinggi drp ibu dan ayah.......company ibu dapat new project, so kena submit paper work for the project, ibu lak dapat offer jadi panel Bahasa Mandarin untuk satu syarikat ni then kena buat biografi lak....pas tu company ibu kena submit paper work for JPN lak coz nak renew permit IPS from JPN lak.....ayah lak sibuk ngan designation dan marketing for our company.......sibuk dengan pre-interview for new staff...sibuk ngan master planning for end of this year and next year......sibuk ngan xtxt students dan lain...............ni pun baru je lepas pihak2 JPN dtg buat penilaian dan pemantaun nak tgk company ibu n ayah ni mencapai tak piawaian yg telah ditetapkan (diorg balik jer terus ayah bg chance kat ibu update blog...coz semuanya dah lulus n perfect....cuma kena tambah beberapa kriteria yg dicadangkan sahaja)...

Bukan lah sebelum ni tak boleh buat keje tu....cuma ayah kata kalau ibu asyik buka blog keje ibu yg sepatutnya siap 2 hari, jadi seminggu baru leh siap...sedangkan kita nak kejar masa....huhuhu...ni lah agaknya balasannya yer kalau fanatik sangat dengan blog.......btw tugas2 khas tu terus-terang ibu katakan still have 20% on progress....tak complete 100% pun .....tapi tak pe lah.....at least siap juga 80%........tapi bila ibu dan ayah berkampung kat office, kesian aleesya + ayyunie...dari pagi sampai malam weolls tinggalkan.....kalau rasa dah rindu sgt tu cilok gak balik kejap2 sambil bawak balik something...hanya CCTV jer yg membuatkan ibu n ayah tak rasa jauh ngan anak2 ibu......

Sebagai mengantikan kredit hour yg weolls curi yg sepatutnya spent ngan aleesya + ayyunie.....banyak gak ibu n ayah buat xtvt...contohnya tgh2 malam bawak budak2 ni gi mcD la....bawak gi JUSCO lah....gi swimming + picnic la masa weekend ari tu dan macam2 lagilah....pendek kata ader jer masa terus curi2 bawak budak2 ni gi mana2 yg patut.....nanti kalau dah siap n settle semuanya kita gi jalan jauh2 lak yer....

Banyak yg ibu damia nak share citer ngan kengkawan semua ni.......yg weekend lepas punya lepas pun tak ter'cerita' lagi ni.......slow2 lah korang baca kisah BACKDATED ibu yer.....

Kepada kengkawan yg bagi comment kat ibu sepanjang ibu "berpantang' dr berblogging ni....ibu dah publishkan comment uolls....cuma tak terbalas jer lagi.....tq kepada kengkawan yg sudi10X jenguk "pondok" ibu ni.............


p/s1: masih dalam mood sibuk, tapi akan curi2 masa update blog......
p/s2: akan cuba berbloghopping rumah kengkawan....dan akan cuba tinggalkan comment yg sebaik mungkin..

Sekadar selingan ...kot2 ader yg rindu aleesya + ayyunie
Pics kat bawah tu diamik masa weolls gi swimming kat
STARHILL GOLF & COUNTRY CLUB
pada hari sabtu lepas



 



Post a Comment