Monday, November 23, 2009

::Jom ikut Aleesya pergi school::

 Hari jumaat hari tu, Aleesya ikut ibu dan ayah gi school (office ibu dan ayah lah tu)...
Syoookkkkk ooooo dapat ikut ibu dan ayah gi school......
Ayah kata aleesya sekarang dah kena exposed dengan dunia "school"
Coz tahun depan, Insyaallah ibu dan ayah akan hantar Aleesya ke school..
 Sekarang ni pun ibu dan ayah dah survey2 cari school yg terbaik utk aleesya..


Masa umur Aleesya 1 tahun, Aleesya pernah pergi school..
Nama school tu ialah NURI..
Berkopak oooo poket ayah kena bayar registration yg mencecah RM900++...
Tapi disebabkan aleesya..ayah sanggup melaburnya....
Tapi kejap jer...2 bulan jer coz masa tu nak tunggu bibik aleesya sekarang ni sampai.....


Sekarang ni kalau ibu atau ayah tak busy sangat...
Diorg suka bawak Aleesya gi school
Jom tgk Aleesya kat school....





 Sempat lagi posing masa naik tangga

 
Aleesya menunjukkan bukunya






 My book

 
 Ibu suruh study lah Aleesya, bukannya main kalkulator tu....

 
 Ni friend Aleesya...anak staff ibu....
Aleesya study ngan dia lah..
(tetap setia memegang calculator tu)

 
" Rest time "
Pandai sungguh Aleesya cari dia punya food dalam bag..



Drawing, reading and writing..

 
 Aleesya knows how to feed the food

 
 Haruslah "teacher" yg ni enterframe
(Kat rumah ibu, kat sini school)


 
 Posing  time...
(Alamak Aleesya tgk tmpt lain lah pulak)

 
 Time for going home..
Cepat2 kemas barang
(Pandai tul Aleesya masukkan books dan food dia dlm bag)

 
Last but not least
Bag ni hadiah masa Birthday Aleesya hari tu..


p/s: Fara, dengan rasminya aleesya dah guna bag yg ko bg tu....dia suka sgt bag tu..


p/s: Aleesya dah boleh baca 1-10....tu yg suka tekan2 calculator tu sambil mulut baca 1-10

p/s: Nak tanya sapa2 ader pengalaman hantar anak kat NURI atau SMART READER...
Which one is better???





Post a Comment