Monday, November 16, 2009

::SABTU - 14/11/09::

Kalau dah weekend jer, mesti panas punggung tak leh lekat kat rumah...mesti otak ligat dok fikir mana nak gi hari ni...actually pagi2 sabtu tu ayah damia ajak ibu gi JJ B.Indah coz nak beli brg2 dapur sambil2 teman ayah damia gi service keta. Tapi ntah cammana rasa malas sangat...sampaikan masa ayah damia gi service keta dalam kul 9 am tu ibu masih lagi di atas katil yg empuk...(bukan selalu dpt bangun lambat)...lagilah masa tu suasana sangat sejuk walaupun tak pasang air cond...




Ayah balik dr service keta around kul 2.30 ptg.. (lambat tul service keta...jenuh tunggu). Lepas asar ayah damia ajak gi Danga City Mall coz ayah damia terperasan yg ader Expo Buku besar-besaran diadakan. Tapi tak pasti lak exactly tarikhnya. So weols gamble je lah gi..kalau ader, nasib baik, kalau tak leh gi jenjalan dan cuci mata...


Sampai je kat Danga City Mall tu, perghhh...banyak tul keta, sampaikan parking pun penuh....ingat ke pasal Expo buku tu, rupa2nya ader DIGITAL FAIR.....mmmmm......walaupun Expo Buku tu diadakan pada next week, tapi kitaorg still leh jenjalan cuci2 mata tgk gadget...


JOM LAYAN GAMBAR


 
 Ayyunie yg happy dpt gi jenjalan

 
Aleesya yg suka mengutip pemplet yg diberi..

 
 Sempat posing masa ayah sibuk2 dok tanya pasal printer yg dimodified untuk jimat 90% ink
(padahal kat office ayah dah modified pun, tapi saja tanya2 untuk printer rumah lak)

 
 Antara gadget yg sempat kitaorg beli

 
 Bergambar 1 family..
(Aleesya & Ayyunie pakai baju sedondon, cuma Aleesya tambah legging jer)

 
 Ayyunie yg makin comeyy....pada pandangan ibu dan ayah

 
 The sweet girl

 
 Fuhhh...masa ni tengah sesi LELONG...punyalah ramai org...nak participate dalam Auction Hall ni kena reg..
6 gadget yg dilelong masa ni, antaranya Laptop, DSLR camera, printer dll.....memang berbaloi2lah sapa yg bid barang idaman...harga agak murah berbanding harga pasaran.....seronok tgk keletah org yg tawar bid...tapi semuanya dimenangi oleh org cina...huhuhu...








Dah balik dr Danga City Mall tu, ayah cepat2 nak balik hantar aleesya + ayunie coz ibu dan ayah nak gi tgk 2012. Ayah dah tgk dalam paper yg waktu tayangan yg kitaorg aim ialah kul 9:15 pm...tapi apakan daya coz jalan sesak2 giloss akibat accident yg berlaku.....sepanjang drp DanganCity Mall ke rumah, sebanyak 3 accident yg panas2 berlaku...so memang jalam jam yg teramat...sampai rumah dalam kul 9 malam.....cepat2 ayah rushing gi MBO....sekali tgk adussss....ramai sungguh org.....jalan pun terpaksa berhimpit2...line pun panjang sangat.....dah lah kat notice board tu awal2 lagi terpampang
" 2012 - 9:15 pm - fully boked"
Aduss...akhirnya terbatal hasrat ibu dan ayah nak tgk 2012

 
 Ni gambar masa ibu tgh beratur untuk beli some drinks and popcorn, ramai tul orang....masa ni ayah tgh beratur nak beli tiket, sedang elok sampai turn ibu  nak beli some drinks, ayah pun call kata kita cancel tgk movie, tiket semua full...huhuhu..




Disebabkan perut ibu dan ayah makin berkeroncong coz weols still tak amik dinner, maka ayah & ibu pun decided gi makan2 sambil dating2 kono2nya....weols pilih Restoran Chao Praya...makan kat meja yg duduk bersila dan macam Gazebo tu...sambil2 makan sempat lah ibu dan ayah borak2....dating2 sambil berbincang mengenai perasaan masing2 (cewaaahhh...)....imbas kembali kisah2 lama....(penting ni sebenarnya dalam hubungan rumah tanga)


Jom tgk apa yg weols makan...

 
 Tomyam, Udang goreng tepung.....

 
 Ikan pari bakar
(mmm..memang delicious, menepati citarasa)

 
 Sebagai dessert (coz lama sangat dok dating), weols order sate lak...



p/s: dah tak tahu nak letak tajuk apa, tu yg letak tajuk kat atas tu...



Post a Comment