Thursday, November 5, 2009

::suprised yg mengamit memori::

Masa birthday ibu hari selasa lepas, ibu dapat  suprised from ayah.....dah lepas2 buat kek dan makan lunch kat rumah tu, ibu n ayah pun pergilah keje.....buka jer pintu office bilik ibu, tgk2 ader 3 hadiah sedia ternanti atas meja..memang terkezutttt gilossssss coz tak pernah ayah suprisedkan ibu cam ni....

So ni lah yg suprisednya.....

,
Daripada ayah, damia aleesya dan damia ayyunie...


Buka jer hadiah ibu memang dah agak dah apa hadiah dia coz ayah dah pecahkan barang tersebut 2 minggu lepas...sah2 ayah kena ganti balik kan coz kalau tak der benda tu, ibu memang tak sedap duduk...nak tahu apa yg ayah kena ganti....ha...ni dia.....



Jam tangan ni hadiah birthday ibu masa tahun 2006, masa tu birthday ibu 1 syawal.Gambar anak panah menunjukkan tempat retak dan pecah.




Tapi kan hadiah yg aleesya bagi sebenarnya ayah gak yg bagi memang betul2 buat ibu mengamit memori ...ikuti perbualan ibu dan ayah masa otw balik dari keje ke rumah jam lebih kurang 10.30 mlm...

Ayah: tahu tak kenapa abang bagi hadiah tu?


Ibu: haaa..tu lah sayang pun hairan kenapa abang bagi hadiah tu...sayang bukannya pakai pun..

Ayah: cuba sayang pk betul2 kenapa abang bagi hadiah tu...

Ibu: mmmmm, sebab abang nak sayang tukar brand  yer...

Ayah: tak der kene mengena langsung, 

Ibu: mmmm, sebab abang nak save budget yer coz hadiah yg abang bagi lagi satu tu mahal, sebab tu abang bagi hadiah ni....

Ayah: tak....bukan sebab tu....cuba pk betul2 kenapa?

Ibu: ala, abang cakap jer lah, malas nak pk....

Ayah: kalau syg dapat teka memang bijak ah sayang...

Ibu: mmmm, sebab abang nak sayang jadi dealer produk tu yer...

Ayah: (ketawa berdekah2), tak relevan langsung...

Ibu: oooooo, sebab benda tu tak der alkohol dan halal...

Ayah: aduihhhh...pk lah logik sikit.....sampai ke situ pulak pk...

Ibu: malas ah nak pk......

Ayah: cuba pk betul2, kenapa abang beli benda tu...mesti ader sebab...

Ibu: bagi hint sikit ...tak larat nak pk ni...

Ayah: hints dia"memori"

Jenuh lah ibu dok pk kenapa lah ayah bg benda tu...pk punya pk..akhirnya weolls pun sampai rumah..tapi ibu still x dapat jawapan...last2 masa ibu tgh dok main2 ngan aleesya...tiba2 TUHAN YG MAHA ESA tu bagi petunjuk kat ibu...cepat2 ibu cakap kat ayah.....

Ibu: haaa, sayang tahu kenapa abang bg benda tu, coz dulu2 masa kita mula2 gewe (bercinta) dulu, sayang pakai benda tu kan...

Ayah: ingat pun...

Ibu: abang ingat lagi, masa tu kan tahun 1999....lamanya....

Ayah: abang ingat lagi betapa susahnya dulu sayang cari benda tu sebab sayang memang pakai benda tu jer....abang lak kalau tak bau benda tu satu hari memang tak leh tido...

Ibu: tahu lak abang nama benda tu?

Abang: INGAT SENANG KE NAK BELI BENDA TU, ABANG MASUK KEDAI TU PAS TU TANYA SALESGIRL TU " SAYA NAK CARI ******* YG TUTUP DIA WARNA PINK TU, TAPI SAYA TAK TAHU NAMA DIA, NTAH ADER NTAH TIDAK LAGI BENDA ******** TU. RASANYA BENDA TU DAH LAMA KOT. TAPI SAYA INGAT BAU DIA...


Puaslah salesgirl tu dok cari ******* yg penutup dia warna pink tu...akhirnya jumpa juga....siap salegirl tu cakap" baguslah dpt husband macam encik ni, masih ingat lagi wife encik guna ******* apa walaupun dah lama".......(leibh kurang gitu kot ayat dia)

Bayangkan ibu sendiri leh terlupa guna ******* apa dulu2.....tapi ayah still leh ingat lagi sampai sekarang..
(masalahnya dulu2 masa students save budget, beli yg murah2 jer, sejak dah keje n kawen ni, memang dah tak pandang yg tu, coz ayah damia asyik hadiahkan yg lebih branded jer, tapi tiba2 tahun ni dapat yg lain drp yg lain, tu yg tertanya2 dan suprised sangat tu, tahun ni siap dapat satu set lengkap lagi)....



TO ABANG, TQ VERY MUCH FOR EVERYTHING...


p/s: ibu pun masa gewe ngan ayah dulu mesti suka bau gel rambut byllcream ayah....kalau tak bau sehari rasa macam tak lengkap jer hidup ni...sampaikan pernah ayah kena gi kursus motivasi 3 hari kat kuantan, then ibu siap mintak ayah bagi sikit kat ibu gel byllcream tu supaya ibu dapat lepas rindu kat ayah dengan hanya bauan gel rambut tu....perggghhhhh..angau sampai cam tu sekali.....(pecah rahsia ni citer kat uolls)


UOLLS RASA2 APA BENDA TU ERKKK? KALAU BOLEH TEKA DENGAN BRAND DIA SEKALI YER....BARU ADER THRILL....









Post a Comment