Friday, October 23, 2009

::2ND BIRTHDAY PARTY CELEBRATION::

Sabtu malam lepas (sama hari dengan Deepavali), selamat sudah majlis birthday DAMIA ALEESYA yg ke -2. Walaupun majlis tidaklah sehavoc + segempak mana, tapi alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar. Dimulakan dengan sambutan birthday DAMIA ALEESYA yg mana semua tetamu terutamanya kanak2 menyanyikan lagu " Happy Birthday", kemudian diteruskan lagi dengan alunan merdu bacaan ayat2 suci oleh Kumpulan Marhaban dan sekaligus meraikan open house utk tetamu2 yg dijemput.....Memang meriah....tak menang tangan dibuat oleh ibu + ayah utk melayan tetamu.....

Actually setiap tahun sejak berkahwin, ibu memang tak pernah miss buat open house...kiranya ni kali ke 5 dah buat open house ....ditambah pula sejak mendapat DAMIA ALEESYA yg kebetulan setiap kali nak buat open house, mesti tarikh birthday tu sama......tu yg sekali arung buat tu.....leh save budget + tenaga + masa sikit.....kalau tak haru nak buat satu2 untuk birthday, marhaban dan open house.....confirm pengsan lah ibu dan ayah...


Walaupun majlis bermula 8 malam..... tapi jam 7.40 dah ader ramai dtg....sedangkan ibu baru naik atas nak mandi dan siap2....huhuhu...haruslah ayah layan tetamu dulu yer....dan yg paling penting birthday girl????? Haruslah bertempek jer kat ayah dia.......tepat kul 8 ibu turun, tgk2 pergghhhh...semua kerusi dah dipenuhi tetamu....buaian kat garden tu pulak dipenuhi dengan kanak2 yg comey2 semuanya.....tahun2 sebelumnya jemputan lebih kurang 200 org....tahun ni bertambah sikit bilangannya coz kenalan dah semakin ramai.....rakan2 blogger yg baru pun ader dtg......


Banyak pulak pendahuluan yer...kite terus masuk isi kandungan jer lah....jom layan pics...


 Pemandangan luar
 Tahun ni khemah tema purple, tahun lepas merah, tahun sebelum tu gold.....
Next year warna apa pulak erkkkk????

 
 Some goodies for kiddies

 
 Goodies some more

 
 Birthday girl is eating ice-cream
(Nasib baik tak comot)

k
Antara guest yg terawal sampai
(konvoi dr WISHCLUBM7)

 
 Some of the guests
(Oppps....ader tong ice-cream lah....actually tu memang ibu upah dia duduk kat situ and bagi ie-cream kat budak2....tapi mak bapak budak pun layan.....)

 
The cake

 
Prepare for singging "birthday song"
(Pics blur2)


 
Damia Aleesya yg takut nak pakai topi bithday tu....

 
Here we go for the song

 
Ayah damia lak bersungguh2 nak tiup
(Actually Aleesya pandai blow the candle, tapi ntah nape ari tu tak nak)

 
We are in white
(Ibu dan Aleesya pakai baju sedondon, majoriti guest yg dtg semua tegur....siap ader yg cakap
" Ni mak dia punya party atau anak nya?".....ahaks.....)

 
Neighbour yg jadi tukang potong kek utk kidies

 
Ibu + Damia Ayyunie

 
Ayah + Damia Aleesya
(Aleesya macam biasa lah.....bertempek jer kat ayah)

 
Marhaban group

 
With my staff

 
Dah tak ramai guest barulah Aleesya nak main2

 
Akhirnya tepat jam 11 malam, semua guest dah pulang...
(Tapi ader lagi sorang guest (neighbour sebelah jer) yg baru balik dr kg datang....kiranya last guest la tu...)

 
Kendarat2 yg sedang bizi tgh tapau....
(tq yer akak2 semua.....tahun depan jadi kendarat lagi..hiks...)

 
Tepat jam 11:10 malam, Aleesya lena diulit mimpi...
(tak sampai 5 minit pun minum susu, terus zzzzzzzz)
Sian Aleesya , penat sangat lah tu...

 
My sweet lil princess.....muahhhhh....


 
Keesokan harinya, time for open the gift & present......

p/s 1: Jangan tak cayer, lepas jer last guest tu balik dalam kul 12:30 malam, ibu & ayah terus keluar gi restoran makan nasi + minum air....penat oooo... tambah2 semua makanan dah habis...

p/s 2: Kalau tahun lepas birthday present banyak dapat baju (dekat 13 pasang), tahun ni banyak dapat bear + pillow yg ader character.....tq guys kepada sesiapa yg bagi present for Aleesya....hope rezeki uolls bertambah...

p/s 3: Aleesya sebenarnya memang tak pernah tidur lewat...selalunya 8 malam tido, then time ibu + ayah balik keje around 10.30 malam, bangun balik....

p/s 4: Kesian Ayyunie, disebabkan ibu dengan ayah sibuk layan tetamu, bibik lak sibuk kat dapur...last2 tertido kat tangan my staff, Siti. Huhuhuhu....

p/s 5: Majlis tahun ni agak kurang complete sikit coz, tahun lepas staff ibu yg jadi MC, yg deco2 balloon, yg amik2 gambar dan lain2....tahun ni semuanya ibu + ayah kena buat sendiri coz kebanyakan staff ibu balik kg + ader program sendiri dan kebetulan lak cuti deepavali

THANKS TO ALL YG SUDI LUANGKAN MASA HADIR KE MAJLIS INI......
MINTA MAAF KALAU ADER YG TERKURANG ATAU TAK KENA........
HARAP JANGAN SERIKLAH YER......















Post a Comment