Sunday, October 11, 2009

kisah amah/bibik lagi......




Orang yg kat dalam paper tu kawan ayah......keluar dalam Metro semalam....kesian Uncle Nadzrin kerana maid dia tipu katanya nak dtg keje lagi tapi sampai sekarang tak muncul2....ibu ingat lagi sehari sebelum balik kg masa hari raya hari tu, ibu & ayah ader pergi rumah uncle Nadzrin nak amik brg.....pas tu ibu ader tanya pasal maid uncle Nadzrin ni kat wife dia...wife dia ckp maid tu cuti sebulan coz nak raya kat Indonesia. Masa ni dalam hati ibu mula dok bermonolog " ni ader juga kes kena tipu ni kang.....cam mana lah kalau maid tu tak balik2 Malaysia?, kalau aku janganlah harap nak bagi balik ni selagi dia keje ngan aku.....kang kisah lain jadinya, duit dah habis banyak, tiket dah beli, permit dah renew..." dan macam2 lagilah yg ibu fikir..... ....

Dalam minggu lepas, ayah dapat msg drp uncle Nadzrin (masa tu dia kat airport senai) " dasar org indon, tak leh percaya".....masa ni ibu terkejut sangat2 coz apa yg ibu dok pk2 tu betul2 terjadi.....mmmm..apa nak buat, sabar je lah..........tak semua org yg kita sangka baik tu baik....kita hanya merancang tuhan yg menentukan.....


p/s: To NEZAREEF, u ingat lagi tak yg ibu ceritakan pasal kawan ibu dalam ruangan komen tu???? Ni lah dia orgnya...so how ur maid????dah sampai Malaysia ke? Kalau dah sampai alhamdulillah coz maid u still masih bersungguh2 nak cari rezeki kat Malysia ni..




Post a Comment