Wednesday, October 14, 2009

::MOMBLOGGERSPLANET CUTEST BABY IN STROLLER CONTEST::

 LET'S JOIN THE CONTEST AGAIN....THIS CONTEST IS ORGANISED BY MOMBLOGGERSPLANET


AS YOU KNOW EVERY MONTH THE THEME OF THE CONTEST IS DIFFERENT, SO THE THEME FOR OCTOBER IS " CUTEST BABY IN STROLLER"


HOW TO JOIN THE CONTEST???

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.
  • Get a photo of your baby in his/her stroller
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
  • Write about the STROLLER in the picture.
  • Write your opinion about using a stroller for babies.
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
  • Leave a comment here with link to your blog post

ACTUALLY IBU WANTS SUBMIT THE BELOW PHOTO FOR THE CONTEST,



NAME: DAMIA ALEESYA BT KHAIRUDDIN
D.O.B: 17 OCTOBER 2007

BUT WHEN IBU READ ONE OF THE TERMS AND CONDITIONS AS BELOW,

Picture should be current or less than 1 year difference from the actual age of baby.

HOHOHO....CONFIRM IT WILL DISQUALIFIED.......SO IBU RESUBMIT THE PHOTO FOR MY LATEST BABY



NAME: DAMIA AYYUNIE BT KHAIRUDDIN
D.O.B: 30 MARCH 2009

 

Write about the STROLLER in the picture.

Stroller (actually nama sebenarnya jogger, tak pelah panggil stroller pun bolehlah) pinky-minky kat atas tu dibeli masa umur Aleesya 20 hari..... Actually stroller pinky tu ibu dah survey2 @ JB......the price around RM400++....masa tu tak beli lagi since rasanya stroller tu unneccessary sangat coz Aleesya masih dalam hari.....tapi bila balik kg rasa macam the stroller is so important kerana jalan sana, jalan sini............on that time juga ader diskaun 20% for the stroller, so that's why ibu cepat2 grab the stroller....

Why ibu choose the pink colour? Of course pink is ibu's favourite colour....and the same time, it also suitable for my lovely daughter at that time. Dan kenapa ibu bersungguh2 nak beli stroller kat atas tu? Kerana stroller tu sangat luas dan rasanya ia boleh diguna sehingga 3-4 tahun. Lagipun ia mempunyai banyak ruang untuk kita simpan atau letak barang2 baby example ader tempat wet tisu, ader tempat letak pampers,ader tempat letak botol susu and so on......so praktikal and ibu never regret by this stroller. In addition, this stroller also provides toys yg dah siap tergantung kat cover hujan/panas stroller tu.....at the same time juga my daughter boleh main2 dengan toys tersebut.

Ibu memang concern dengan kebersihan anak2. Jadi this stroller memang bagus kerana alas dia boleh kita buka dan basuh. Selain alas, semua bahagian kat stroller tu pun kita boleh buka dan basuh. That's mean ibu never worried about the kebersihan. Yang penting rajin.

Antara ciri2 lain kenapa ibu pilih stroller tu adalah ciri2 keselamatan yang tinggi, harga yang effordable, 3 wheel stroller kerana nampak macam canggih dan up to date dan memang senang untuk kita gerakkan pada tempat yg bermasalah seperti tangga, jalan yg kasar dan so on serta mempunyai bentuk yg cool dan sweet ..


Write your opinion about using a stroller for babies.


Stroller (actually nama sebenarnya jogger, tak pelah panggil stroller pun bolehlah) pinky minky tu memang amat berguna kepada ibu. Tanpa stroller ibu memang susah nak keluar kalau bawa my daughters. Kenapa?

Kerana:

1. Ia amat memudahkan ibu untuk pergi shopping, vacation, urusan rasmi or whatever. Dengan adanya stroller, my daughters can sit proper and safety....so dah tak payah fikir nak carry lagi.

2. Ia amat selesa untuk my daughters tidur or baring2 kerana stroller boleh diadjustkan pada 3 peringkat, untuk tidur, untuk baby yang baru belajar nak duduk dan untuk baby yang memang dah pandai duduk.

3. Stroller tu senang untuk ibu letak barang2 kalau masa shopping......sometimes kalau shopping ibu tak perlu gunakan trolley kalau my daughters tido coz ibu bole letak barang2 yg dibeli di ruang bawah dan atas stroller.

4.Sangat penting kerana ia menekankan ciri2 keselamatan. Siap ader seat belt lagi serta ader lock di setiap roda untuk memastikan anak2 kita selamat.


Contest ini adalah organised by:
MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1613/cutest-baby-photo-contest-october-09/

Dan hadiah2 adalah ditaja oleh:
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com



Post a Comment