Thursday, October 1, 2009

::1 SYAWAL::



 -
-
Orang lain sibuk dok tempek gambar raya, ibu pun tak nak ketinggalan walaupun tahu gambar2 kat atas ni x berapa proper....gambar2 kat atas ni adalah hasil investigation ibu dalam HP ayah....ader yg blurr..ader yg gelap...ok lah daripada tak der langsung kan.....huhuhu sedih betul memory card tu rosak..kalau tak ader lah jugak pics yg standby n control cun...ok lah daripada tak der langsung.....inilah kenangan keluarga Damia dengan tema putih....Ini first time Damia Ayyunie sambut raya n balik kg kat kelate....
-
-
Nak jugak citer pasal raya...
-
-
Pagi raya pertama selalunya kat rumah tok ma n tok ayah (rumah mertua ibu)...memang tiap2 tahun begitulah rutinnya...pagi raya mesti kat rumah keluarga ayah.....open house kat rumah tok ma ngan tok ayah selalunya 1 syawal...dan hidangan wajib 1 syawal adalah nasi dagang, gulai ikan tongkol, gulai udang, GULAI SERATI (SEJAK KAWIN NGAN AYAH JER BARU TAHU SERATI NI APA, TAPI IBU TAK MAKAN PUN), dan tahun ni ader tambahan gulai kambing (pun ibu x makan)......dalam kul 12 tgh baru balik rumah nenek (rumah mak ibu)...selalunya balik jer rumah nenek kitaorg terus gi beraya rumah sanak saudara yg terdekat...tapi tak banyak rumah pun...selalunya 2/3 rumah jer....
-
-
Malam pulak ibu n ayah gi dating kat Kota Bharu berdua-duaan (ayyunie n aleesya tinggal)....ingat nak singgah kat wakaf che yeh, tapi tutup lah pulak....(sah2 raya..apalah ibu n ayah ni)...pas tu gi KB cari baju inner untuk Ayyunie coz esok baju kurung yang akan dipakai oleh Ayyunie, Aleesya n ibu adalah daripada kain Sutera Brunei (agak jarang/transparent  jugak lah)...inner utk ibu of coz ader....inner utk aleesya pun cari satu JB barulah jumpa...itupun kat UO Angsana..tinggal lak saiz 4 tahun..huhuhu..terpaksalah bibik alter....
-
-
Memang susah nak cari inner utk baby...last2 ayah cadangkan beli baju tidur yang tak der gambar apa2 untuk matchkan dengan baju kurung tu.....dapat lah jugak....ok lah ayyunie pakai.....coz baby lagikan..yg penting dia x panas.....balik dating sempat lagi ayah beli "colek buah" kat gerai2 tepi jalan otw balik rumah nenek....
-
-
sekian laporan untuk satu syawal.....
 -
-

Post a Comment