Monday, October 12, 2009

::KONVOI LEBARAN @ RESORT - PART 2::


Sambungan pics dari camera sendiri pulak yer....



 
Bergambar di laman rumah sebelum bertolak around kul 8 pagi

 
We are in our garden
(sian aleesya x nampak muka, salahkan bibik ok)

 
Ayyunie in the car..so happy lah tu ...
(rambut dah boleh ikat tonjet)

 
Posing in the car, ibu + aleesya
(lama weihh tunggu nak gerak ni, lebih kurang 1 jam dok tunggu)

 
Aleesya on the car
(boring lah tu tunggu dalam keta)

 
Aleesya @ the ceremony.....waiting for the food from ayah
(Masa ni Aleesya behave sgt2..dah tak sibuk nak ayah dah...may be terkejut kot tgk org ramai)

 
Dah pandai makan sendiri sekarang...walaupun comot2...
(New skill yg baru aleesya belajar)

 
Aleesya yg concentrate see the kids play @ playground
(Behave sangat2 ni...tak terjah langsung kat playground tu..walaupun ader bg hint kat ibu nak pergi sana)

 
Aleesya yg happy + suka tgk pantai

 
Candid from ayah

 
"peace from us"
(kalau tak der org sporting jer aleesya bg pose, cuba kalau ader org yg amik kisah, mesti buat muka poyo lah)

 
Our Hero.....in pinky....

 

Ayyunie pun behave, walaupun cuaca agak panas + ramai org, still leh main2, gelak2, look here, look there
(padahal b4 ni sometimes kalau nak tido suasana panas, mesti ngamuk jugak)


corat-coret belakang tabir:
-
-
1. Baju Melayu pink ayah tu baju raya 4 tahun yg lalu (2006)......still muat lagi....ibu pun ader jugak sedondon ngan ayah, memang masih muat lagi, tapi bila sampai part hips jer terus jadi sendat.....huhuhu..adakah ini bermakna kat "part" tu semakin besar...sapa2 ader tips cam mana nak kecikan "part" tu???
-
-
2. Kebaya yg ibu pakai tu ibu dah pernah pakai, masa raya ke3 ari tu....kira acilah recycle baju sama yerk...
(pengsan oooo setiap kali ader event, setiap kali beli baju)
-
-
3. Kebaya Aleesya tu lak ekslusif pakai buat kali pertamanya untuk events ni....raya ari tu tak sempat pakai pun....agaknya banyak sangatlah tu baju raya.......hehehe...
-
-
4. Aleesya antara menjadi tumpuan org ramai kat events tu coz kebayanya yg menyerlah itu (menyerlah ke?)..semua mata2 kaum ibu dok tertumpu kat baju ibu..opps...baju aleesya...siap nak amik order lagi...sorry erkk.......semua dah sold out.....tunggu raya tahun depan ok....
-
-
5. Ader desas-desus terdengar org cakap" uissshhhh....mak ngan anak sama cun, dua2 pakai kebaya"..bangga lah jugak dengar coz dah lama org tak puji ibu cun (yg ayah puji lain kira ok)......hiks...





Post a Comment