Monday, October 19, 2009

::SORORITY ROW::



Malam tadi, ibu and ayah sempat lah gi dating2 setelah 3 hari berhempas pulas memikirkan serta melaksanakan birthday party unruk Aleesya tu....konon-kononya nak released tired dan tension...actually ibu ajak ayah tgk citer "papadom" coz ari tu kan filem ni ader menang anugerah festivel filem....so nak juga tahu kenapa citer ni boleh menang anugerah tu.....

Sampai kat MBO U Mall tu, tgk2 filem ni tak der lagi...aduss hancur harapan ibu.....ibu pun ajak ayah tgk filem " sorority row".....actually jarang weolls tgk citer thriller kat cinema ni...weolls lebih suka tgk filem2 romantic & comedy....tapi x pe lah sekali sekala tukar anginkan......



 the movie....

Sipnosis: (copy paste from google search jer ni)

Five sorority sisters, Cassidy (Briana Evigan), Jessica (Leah Pipes), Ellie (Rumer Willis), Claire (Jamie Chung) and Megan (Audrina Patridge) sworn to trust, secrecy and solidarity, no matter what. But when a prank goes wrong, Megan was brutally murdered and the sisters agreed to hide the body and keep their mouth shut. One year later, they received a video taken on the night of Megan's murder from an anonymous person. Since then, an unseen killer stalks all the girls. Now, the girls are trying to figure out which one of them let the secret slip.

 
 @ MBO U Mall...
 
Citer ni dah lama kat pawagam...that's why tak ramai kot yg tgk citer ni ...ader 3 row jer yg penuh masa ibu and ayah tgk citer ni...tapi ok gak...ibu sampai jerit2 tgk citer ni...coz banyak suspennnnn.....

 



Pics kat atas lak masa ibu n ayah tgh tunggu time showing....ader 15 minit lagi nak masuk...tu yg posing amik gambar sendiri tu (walhal b4 ni tak pernah pun wat cam ni.....dah tahap boring tunggu lah ni...) muka ayah ala2 poyo yg malas nak layan ibu amik gambar....ibu lak cam biasa setiap kali amik gambar mesti ader iklan gigi....hahahaha


Komen movie:

Memang tak regret langsung tgk citer ni....walaupun ibu tak lah peminat filem thriller tapi ibu bagi 4* untuk filem ni....filem yg membuatkan kita tertanya2 siapakah pembunuhnya.....tu yg tak sabar2 nak nantikan next scene tu...mula2 citer agak keliru sikit tapi lama2 lagi best....dan lagi lagi best....ibu paling suka watak cassidy dalam filem tu sejak dari mula2 lagi....and tak sangkapun sebenarnya cassidy tu adalah heroin utk citer ni....dan paling tak sangka siapa pembunuh misteri itu.....disyorkan kepada anda semua utk tgk filem ni....tapi kategori kanak2 agak x sesuai kot coz movie ni untuk kategori 18 PL sahaja......


p/s: nantikan entry birthday party aleesya + jumpa new bloggers friend yer....bila nak buat ni???


Post a Comment