Sunday, October 4, 2009

::2 syawal::

CITER RAYA KEDUA LAH PULAK
-
-
Pagi2 lagi ibu bangun coz nak sediakan makanan untuk raya kedua ni....kali ni semua makanan yg dihidangkan adalah sponsor n made by tangan ibu sendiri. Resipinya NASI BUKHARI.....siap masak DAGING KERUTUK, DALCA dan  AYAM GORENG BEREMPAH LAGI.....semua tu masak dalam 1hour ++ jer...tapi kakak ipar ibu adalah tolong sikit2.....
-
-

Pergh macam tak caya jer..ingatkan masak NASI BUKHARI tu sempatlah dimakan sampai ke waktu lunch nanti....ataupun sempatlah dihidangkan untuk tetamu yg akan bertandang.....tapi pagi tu jugak semua NASI BUKHARI tu licin dibedal dimakan oleh keluarga ibu....terutama anak2 saudara ibu siap tambah2 lagi nasi...laku sehhhh Cik Ayu nama ibu lah tu masak.....dalam periuk kerak2 pun licin....nak kata masak sikit memang dah budget sampai ke petang...ALHAMDULILLAH....
-
-
Dah habis borak2 ngan keluarga ibu serta nenek...waktu utk ibu balik ke rumah tok ma pulak....dalam tghari bertolak coz ader konvoi beraya umah saudara2 sebelah tok ma & tok ayah ramai2....lebih kurang 5 buah kereta konvoi (tu semua keta adik beradik ayah n termasuk keta tok ayah sekali).....penat jugak beraya.....kali ni ibu, aleesya n ayyunie pakai baju sedondon.......
-
-
Malam lak time utk budak2 main bunga api dan mercun...aleesya takut nak main tapi nak tgk gak pakcik2 dia main....yang bestnya kebanyakan mercun adalah mercun yang kat STADIUM tu..yang sekali keluar bunga api 25 das , 50 das dan adalah jugak 100 das..sonok sangat tgk  bunga api yg warna warni tu.....pas tu gi jemputan open house kat jiran sebelah rumah tok ma....makan sate sampai kenyang tu.....
-
-
Gambar kat bawah ni gambar baju ibu, aleesya n ayyunie masa raya ke-2 tu (amik gambar baju pun jadilah...sob sob..kenangan semua dalam memory card tu.....siap amik pics bunga api lagi....tapi nak buat cam mana still tak dapat baca walupun dah pergi kedai kamera & kedai komputer...sob...sob..sob...)
-
-


=

=
=
Ramai yg tanya baju ni tempah ke coz sedondon sangat2.....tapi sebenarnya baju ni ibu beli yg dah siap....tgk entry ni....ramai tak cayer coz ader saiz ayyunie....sebenarnya saiz ayyunie n aleesya memang besar sikit....tapi hantar tailor bagi potong kain....tu pun masih ader simpan baki lagi (kot2 dah tinggi sikit, still leh pakai)..  ..yg tangan ni lak suruh bibik jahit tingkat2..nak potong sayang weiii...dah lah mahal baju budak2 sekarang ni.....silap haribulan beza sikit sangat dengan baju kita yg dewasa ni.......




Post a Comment