Tuesday, October 13, 2009

OPEN HOUSE BERANTAI - PART 1 - 26/09/09

Hohoho...sana sini open house......sampaikan 1 hari 6 -7 buah rumah pun ader......setiap weekend jer mesti ader open house.....save budget nak masak2....kalau x pergi kang, org kata kita tak sudi, nanti kalau kita yg buat open house ke apa ke, org tak dtg lak......apa perasaan kita kan......


Tahun ni Aleesya n family pergi beraya ngan konvoi sekali...maksudnya gi beraya ramai2...at least tak lah segan sangat kan....So untuk entry kali ni, kita mula dengan PART 1 ok ....rumah2 yg diterjah adalah sekitar area KULAI dan ULU TIRAM....

Jom layan pics....layannnnnnn... 
 ___________________________________________________________________________________


@ first house - uncle Reng house


Bergambar ramai2
(Aleesya mesti dok atas dukung ayah lah)


Aleesya yg x boleh berenggang dengan ayah

___________________________________________________________________________________

@ 2nd house - uncle Coolio house

l
Bergambar ramai2 lagi
(Huhuhu...kesian ayah asyik kena dukung Aleesya jer...)

 
Suasana yg memang meriah + happening kalau gi beraya ramai2 ni...



 Kat mana ader ayah kat situlah ader Aleesya erkkk...

___________________________________________________________________________________

@ 3rd house - Uncle Jingga house



Wifey2 vouge....


Patutlah org panggil "jingga", rupanya feveret colour jingga
(Huhuhu...tak leh berenggang langsung Aleesya ni)

___________________________________________________________________________________

@ 4th House - Uncle Faizal house


Muka Aleesya yg kepenatan...rambut pun dah berserabut
(Paling lama beraya kat rumah ni lah, siap tumpang solat asar + maghrib lagi)


Aleesya dah start nak berkawan, tapi still malu2

___________________________________________________________________________________


@5th house - Uncle Fauzi house

Kat  rumah uncle Fauzi ni tak der gambar coz Aleesya dah tido. Tumpang tido kat bilik anak darez uncle fauzi ni.....bukan Aleesya sorang jer tido tau, tapi ader la 2 / 3 budak lain pun tumpang tido sama....apa nak buat kul 9 mlm baru sampai rumah uncle Fauzi.....

___________________________________________________________________________________


@ 6th house - Uncle Amin house


 Rumah last beraya...masa ni Aleesya dah bangun tapi still mamai2 lagi...lentok atas riba ibu..tu yg ibu duduk kat bawah belakang sofa tu...

___________________________________________________________________________________

p/s 1: penat weihh raya.....sampai rumah kul 11 malam...nasib Ayyunie tak ikut...
-
p/s 2: Aleesya makin tak nak dengan orang.....pantang berengang langsung dengan ayah...kadang2 dengan ibu pun tak nak juga....sampai ader org minta petua ngan ibu cam mana nak bagi anak2 rapat dengan ayah coz kebanyakan anak2 diaorg tak heran pun tak der ayah....mana ader petua, memang sejak azali cam tu...
-
p/s 3: Yang bestnya dapatlah ibu makan2 dengan senang sambil chatting2 ngan friends...
(padahal dalam hati kesian tau tgkkan ayah damia yg sibuk dok layan Aleesya tu)
-
p/s 4: Walaupun sibuk beraya, weoll teringat2 kat Ayyunie kat rumah.....Aleesya kejap2 tanya 'baby?..baby?""
-
p/s 5: Nantikan part 2 lak yer....




Post a Comment