Monday, July 15, 2013

Susahnya nak dapatkan no plate idaman!!!

Hampir 2 minggu dok ulang alik ulang alik kat JPJ tu.. Semata2 nak dapatkan no plate baru idaman. Sesibuk mana pun mesti pergi juga sebab takut nanti no tender dah keluar, no baki tender dah keluar, no yang kita nak tu orang lain pula dapat dulu. Sebab konsepnya kalau no yang kita nak tu masih ada, first come first serve!!!


Dan finally Alhamdulillah.. Jumaat lepas bersamaan 3 Ramadan, no diluluskan oleh pengarah JPJ. Itupun sebab sehari sebelum tu masuk bilik meeting jumpa pengarah. Kami suami isteri siap minta tolong sangat2 yg no baki tidak bertender tu dapat kat kami dulu. Tapi sebelum tu kami dah check kat kaunter yang no kami nak tu memang tak ada org tender.

Kalau nak tahu sebelum tu kami dah tender no kami utk Plate JPQ.. Dah siap buat bayaran semua dah... Tapi lepas 2-3 bulan baru keluar..aiyaaa.. Kereta dah ready keluar since minggu lepas lagi.. Tapi no plate tak lepas-lepas.... Takkan nak tunggu 2 bulan baru keluar kereta kan.. Rugi2..

Dan alhamdulillah.. Bak kata suami saya "muka sayang ni muka rezeki"..(amin amin)..jumaat lepas masa call pengarah, terus pengarah JPJ cakap "ya zamzarina, no awak lulus".. Walhal no yang berbaki dari tender tu belum pun tampal kat notice lagi...

Alhamdulillah.. Setelah penat lelah 2 minggu ke JPJ.. Sesungguhnya rezeki daripadaMU tiada batasanya. Terima kasih Ya Allah..


Sebenarnya kami putus asa  dah nak tunggu no idaman kami keluar.. Last2 datang pula idea nak amik no plate IM4U ni.. Haha.. Sold out lah pulak.. Pastu ayah damia beria2 cakap kita amik no IM4U 8382 jer lah.. Kalau ikutkan keunikan no depan tu nak jer amik, tapi disebabkan no belakang tak sama dengan kereta kami sekarang.. Tak mauuuuuuu!!!!

So apa status erkk no yang kami dah tender yang akan tahu keputusannya 2 bulan lagi tu?? Huhu

Alhamdulillah.. Syukur kepada Allah atas kurniaan nikmat dan rezeki kepada kami. Salah satu wishlist saya tahun ni tercapai!!! Aminnn..aminnn.. Terima kasih Ya Allah!!!

P/s: Ramai org  cakap, dan pengarah JPJ sendiri pun cakap "no popular, no orang cina nak, memang susah nak dapat kalau tak tender".. Alhamdulillah.. Tak sangka no kalini tak ada org tender.. Walhal sebelum2 tu memang tak ada baki dah no kami tu sebab majoriti org tender. Memang rezeki kami!!!

Post a Comment