Monday, March 1, 2010

::Intai-intai, Tupai-tupai ::

2nd Day kat KL, weols pergi lunch kat INTAI-INTAI...
Dah lama target nak pi sini....
Since masa Restoran INTAI-INTAI ni masuk dalam Astro,
Pas tu tgk nana ngan mama tisya kat sini..
Tu yg membuak2 nak makan kat sini..

Tapi satu jer nak cakap...
Nak ucapkan tima kasih berbanyakkkkkkkkkkkk kat nana ni..
Coz tak mungkin kerana pertolongan dia, kami akan sampai ke sini...
Memang susah giler nak cari Restoran ni..
Memang kita kena " INTAI" giler lah restoran ni...
Tak sangka langsung restoran secantik ni betul2 belakang services keta jer..
Set kat GPS, tak dapat detect dia punya location.....
so calling2 ngan sms je lah ngan nana ni...
Thanks yer nana..

Jom tgk pics....




 
 The view....masa mula2 masuk pintu masuk,weols sgt teruja tgk restoran ni...
Tapi takut gak kot2 tak buka lagi...coz tgk tak der customer pun...
Sekali ayah damia gi tanya, nasib baik dah buka....
Operation hours 1pm - 12am...
So bolehlah kami menikmati lunch kami kat sini ngan bestnya...
Around 2pm++ kami makan kat sini...

  
 The view again..memang sangat2 cantik deco kat sini....sejuk jer mata memandang...
  
 aleesya sempat posing masa tunggu ayah damia go to toilet
  
 weols one happy family..
and of coz ibu yg paling excited..
coz dah lama giler nak makan kat sini..
b4 ader ayyunie lagi
tapi asyik ada halangan jer nak makan kat sini...
  
Wah wah aleesya.....sekarang dah pandai cakap nak order apa tau...
 
 Gembiranya kami kat sini...siap posing2 lagi....
  
 View kat belakang....sgt unik dia punya decoration
  
 Sejak2 dapat kaki ni, ayyunie memang rajin berjalan..
dalam swimming pool pun berjalan, atas katil pun berjalan..
Good girl betul lah....

  
 Wahhhhhhhh...suka sakan weiii ibu n ayyunie ni..
Ayyunie dah ader 4 btg gigi.....
Boleh nampakkan...
  
 Kami lah satu2 nya pengunjung kat situ...
Tak lama kemudian , masuk sebuah kenari hitam yg plat nye dari JOHOR gak...
Pas tu masa bloger's family day tu, baru tau rupa2nya tu kawan nana gak...
Pun minta pertolongan nana gak nak sampai situ....
  
 Minuman ibu + ayah damia
Minuman ayah damia X-LARGE ok....
  
Menu:
1. Udang goreng tepung....sangat lembut tepung itu yer..

  
 2. Kerabu pakis....sangat MARVELOUS....highly recommended kepada uols yg suka makan kerabu...
sehingga menjilat jari tau makan kerabu ni...
 

 3. Udang masak merah ngan kaila.....pun sgt sedap gak....
  
 4. Mix vege soup....sesuai untuk aleesya + ayyunie..
Macam2 ader dalam tu....
  
 5. Dessert - popiana (popia + banana)
Sangat2 best gak......fuhhh...berebut2 tau kami makan benda ni.....maklumlah cuaca sgt panas...so kami makan dessert ni macam "kebulur"
  
 close - up sikit....terliur tak?
  
 Tgk tu......bersungguh2 ayyunie makan ais krim tu...
Cuaca memang sgt panas...
Berpeluh2 ayyunie kan...
Nasib baik makanan sedap...so tak lah regret sgt..
  

Aleesya pun muka2 berpeluh2 gak.....tahan panas weii..
Memang pulun habis lah Aleesya makan popiana ni....
Sampaikan cakap " ibu, nak some more:
Huhuhuhu....tak der nak some more de.....tak tahan sgt panas..
Tambah2 pula kami amat kepenatan coz baru balik shopping....shopping yer...bukan cuci2 mata...
Tapi kalau ader peluang memang nak pergi makan kat sini lagi....

p/s: Malam first day kat KL tu, dinner kat Tupai2....memang rindu nak makan kat sini coz last sekali makan kat tupai2  masa ibu pantang ayyunie 28 hari....heheehhe..gi kl coz sepupu sakit tenat.....so masa balik JB singgah tupai2 jap utk luch...ingat lagi masa tu makan nasi putih ngan ayam masak halia....

p/s: Huhuhu...gambar kat tupai2 semuanya dalam handphone ayah damia...nanti kalau sempat ibu upload..tak makan steambot pun coz masa tu perut masih kenyang.....saje ngada2 nak gi makan kat tupai2 coz rindu ngan suasana dia.....lebih2 lagi kalau duduk kat area yg boleh tgk air mengalir dari atas tu...tenang jer...

23 comments:

Mrs. Adz said...

kat kl aku rasa panas dia lain skit dari JB..panas yang terik tul..

sedap nampak makanan tu..keje ko memang shopping je..hihii

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah orang jauh dah jejak kaki kat restoran tu...kita orang KL ni pun tak sampai2 lagi...memang terliur tengok makanan tu sume...kena ajak hubby pergi nih...heheheh

p/s:camna bleh tak perasan semalam langsung lupa nak amik pic berdua masa kat gath tu...isk

mama zharfan said...

thanks for sharing the info...nak pegi jugaklah kat sini one day...

Gieyana said...

bestnyer...boleh sesat nie kalau x pernah smpai kan..kena Intai2 dulu br smpai..hehehe

alyyani said...

kat intai2 tak penah pegi lagi. tp tupai2 biasa pegi. mmg kena intai ek. area mana ek? wah, 2 damia mmg peluh habis. mmg sauna dimana2. huhu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mrs adz - ah ah lah...memang pun panas giler kat KL...kalau siang hari dok dalam bilik pasang aircond pun tak rasa sgt..

makanan memang best....

tu yg hubby aku tak suka sgt kalau gi holiday kat KL..katanya bukan gi holiday, tapi gi habiskan duit...wakakkaak...bukannya selalu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mamadamia - memang dah aim nak pi sini kalau dtg KL...ohh ye ke tak gi lagi...tak pe nanti take time pergi sini yer...

makanan kat situ memang best....tu yg ayu order jer..kalau yg tak order kot2 lagi best..mesti ajak hubby dtg sini yer...

p/s: tu lah ayu tgk mamadamia pun malu2...ayu pun malu2 gak lah..regret betul kan..padahal dah tegur2 n cakap2 pun...huhuhu...next time yer..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama zharfan - sharing is caring kan...hope you and your family will enjoy here one day....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

gieyana - betul tu gie, kena intai2 benar baru leh sampai sini...kalo tak sesat giler weiii...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - rasanya kat tupai2 tu semua pun tahu kan..intai2 tu memang susah sikit...kat area jalan MRR2 jer...senang jer jalan dia, tapi nak jumpa intai2 ni yg susah...tersorok sikit...

Intan said...

Ha ha, intan pon tak pernah spi lg kat sini...nama je dok KL...ekeke :D

Nampak yummy!

Panas kan KL! Fuhhh sat je br keluar lepas mandi dah berpeluh balik :(

mama tisya said...

mmg kena intai2 br nmpk kn..sesuai ngan namanye....heheheh...yg ayu nmpk naik kete kenari tu kwn kita gk...heehhehe....

sian tk rmi org mayb sebab panas kot...mlm2 rmi kot...nmpk lauk2 sedap2 belaka

EIJAM'S FAMILY said...

ibu damia.. lama xtgk sinie kan.. masuk2 jerk umah kat sinie makin cantik dihiasa2... tpkan nak ibu damia makin kurus lah... ape rahsia yerk.. bebudak dua org tue mmg tempat cute...

E.L.I.Z.A said...

hurmmm napok sedap la popiana tuh..kerabu eli x behi,so x raso gapo la tgk hahahha........

bilo hau nk g nih..namo jah duk sini..ore jauh dulu hop g ekkeke

Farra Dhelina said...

ohh i like kerabuu... sehdappp..

kita dok selangor pon tak smpai lagi..

kak ayu,nnti blh lah sy coti2 kat JB, blh lak jumpa k.yu kann??

Nana said...

alah kesian alesya & ayunie berpeluh2 panas ek..
tp xpela..janji food puas ati kan...
hehe..terer la korang sampai juga intai2 ek..mmg susah klw tak ng direction btol2 mmg xjumpa la gamaknye...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

intan - memang ramai lagi yg dok kl tak pernah sampai sini....coz memang tersembunyi sikit intai2 ni..

mmm..kebanyakan pun nampak yummy..

betul...masa stay kat hotel tu, walaupun 16'c, tapi tetap panas kalau siang hari..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - larrr...ye ke..kawan awak jugak rupanya......

ah ah cuaca agak panas kat situ, tapi rasanya sekarang ni kat mana2 pun panas...nasib baik lah makanan sedap...so tak regret sgt...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eijam's family - ye lah, mama pun lama gak tak updated blog kan...

hahahaha...ye ke makin kurus? tapi ader lah sikit penurunan...rahsia? kuat keje dan makan sikit...serius tu jelah yg mampu buat...kalau nak diet2 ni...malas lah...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - ah ah bukan sekadar napok jah, rasa pun best gak..lagi2lah cuaca panas ni...memang laku lah ais krim2 ni...

sekala hok jauh tu lah sapa dulu...hok dekat bila2 masa leh gi...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

farra - i like kerabu too..tapi tak semua kerabu yg akak makan..

boleh jer...nanti kalau dtg jb, just call ok...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - memang panas giler lah...nasib food ok..

eceh...tak terror mana pun, nasib baik ader awak yg tolong tunjuk jalan...kalau tak ntah sampai atau tidak...thanks yer nana...

Puan Fifiey said...

MASA NI MESTI TAK DER TUDUNG FAREEDA LAGI KAN KAK AYU?