Monday, March 1, 2010

::Intai-intai, Tupai-tupai ::

2nd Day kat KL, weols pergi lunch kat INTAI-INTAI...
Dah lama target nak pi sini....
Since masa Restoran INTAI-INTAI ni masuk dalam Astro,
Pas tu tgk nana ngan mama tisya kat sini..
Tu yg membuak2 nak makan kat sini..

Tapi satu jer nak cakap...
Nak ucapkan tima kasih berbanyakkkkkkkkkkkk kat nana ni..
Coz tak mungkin kerana pertolongan dia, kami akan sampai ke sini...
Memang susah giler nak cari Restoran ni..
Memang kita kena " INTAI" giler lah restoran ni...
Tak sangka langsung restoran secantik ni betul2 belakang services keta jer..
Set kat GPS, tak dapat detect dia punya location.....
so calling2 ngan sms je lah ngan nana ni...
Thanks yer nana..

Jom tgk pics....




 
 The view....masa mula2 masuk pintu masuk,weols sgt teruja tgk restoran ni...
Tapi takut gak kot2 tak buka lagi...coz tgk tak der customer pun...
Sekali ayah damia gi tanya, nasib baik dah buka....
Operation hours 1pm - 12am...
So bolehlah kami menikmati lunch kami kat sini ngan bestnya...
Around 2pm++ kami makan kat sini...

  
 The view again..memang sangat2 cantik deco kat sini....sejuk jer mata memandang...
  
 aleesya sempat posing masa tunggu ayah damia go to toilet
  
 weols one happy family..
and of coz ibu yg paling excited..
coz dah lama giler nak makan kat sini..
b4 ader ayyunie lagi
tapi asyik ada halangan jer nak makan kat sini...
  
Wah wah aleesya.....sekarang dah pandai cakap nak order apa tau...
 
 Gembiranya kami kat sini...siap posing2 lagi....
  
 View kat belakang....sgt unik dia punya decoration
  
 Sejak2 dapat kaki ni, ayyunie memang rajin berjalan..
dalam swimming pool pun berjalan, atas katil pun berjalan..
Good girl betul lah....

  
 Wahhhhhhhh...suka sakan weiii ibu n ayyunie ni..
Ayyunie dah ader 4 btg gigi.....
Boleh nampakkan...
  
 Kami lah satu2 nya pengunjung kat situ...
Tak lama kemudian , masuk sebuah kenari hitam yg plat nye dari JOHOR gak...
Pas tu masa bloger's family day tu, baru tau rupa2nya tu kawan nana gak...
Pun minta pertolongan nana gak nak sampai situ....
  
 Minuman ibu + ayah damia
Minuman ayah damia X-LARGE ok....
  
Menu:
1. Udang goreng tepung....sangat lembut tepung itu yer..

  
 2. Kerabu pakis....sangat MARVELOUS....highly recommended kepada uols yg suka makan kerabu...
sehingga menjilat jari tau makan kerabu ni...
 

 3. Udang masak merah ngan kaila.....pun sgt sedap gak....
  
 4. Mix vege soup....sesuai untuk aleesya + ayyunie..
Macam2 ader dalam tu....
  
 5. Dessert - popiana (popia + banana)
Sangat2 best gak......fuhhh...berebut2 tau kami makan benda ni.....maklumlah cuaca sgt panas...so kami makan dessert ni macam "kebulur"
  
 close - up sikit....terliur tak?
  
 Tgk tu......bersungguh2 ayyunie makan ais krim tu...
Cuaca memang sgt panas...
Berpeluh2 ayyunie kan...
Nasib baik makanan sedap...so tak lah regret sgt..
  

Aleesya pun muka2 berpeluh2 gak.....tahan panas weii..
Memang pulun habis lah Aleesya makan popiana ni....
Sampaikan cakap " ibu, nak some more:
Huhuhuhu....tak der nak some more de.....tak tahan sgt panas..
Tambah2 pula kami amat kepenatan coz baru balik shopping....shopping yer...bukan cuci2 mata...
Tapi kalau ader peluang memang nak pergi makan kat sini lagi....

p/s: Malam first day kat KL tu, dinner kat Tupai2....memang rindu nak makan kat sini coz last sekali makan kat tupai2  masa ibu pantang ayyunie 28 hari....heheehhe..gi kl coz sepupu sakit tenat.....so masa balik JB singgah tupai2 jap utk luch...ingat lagi masa tu makan nasi putih ngan ayam masak halia....

p/s: Huhuhu...gambar kat tupai2 semuanya dalam handphone ayah damia...nanti kalau sempat ibu upload..tak makan steambot pun coz masa tu perut masih kenyang.....saje ngada2 nak gi makan kat tupai2 coz rindu ngan suasana dia.....lebih2 lagi kalau duduk kat area yg boleh tgk air mengalir dari atas tu...tenang jer...
Post a Comment