Wednesday, March 3, 2010

::from JB to KL, hanya kerana TSUNAMI BIRU::



  Wah wah...sana sini org cakap pasal gelombang biru ni yer....kat bloglist berderet2 kena baca pasal gelombang biru ni, kat FB lak, tak habis2 asyik menge"tag" gambar jer..memang happening tul penangan gelombang biru ni..

Maaf lah kalau ibu terlambat nak updated citer gelombang biru....opppss  bagi ibu ni bukan setakat gelombang yer, tapi TSUNAMI BIRU...wakakaka.....almaklum ler.....kami kan org jauh nun di JB, jadi citer pun lambat lah sikit keluar.....tak lambat mana pun, cuma delay 3 hari jer kan...

Ni nak citer pengalaman kami menghadiri TSUNAMI BIRU ni.....actually malam sebelum hari ahad tu, kami tidur lewat coz kami adet TT ngan members WISHCLUBM7 edisi Central......TT tu lak kat shah alam....jalam pun agak jem coz ader perayaan CHAP GOH MEI..so kami sampai hotel around 1am....sampai hotel lak aleesya + ayyunie bangun...so jenuh lah kitaorg nak layan 2 beradik tu...paling kesian bibik lah coz kena iron baju lagi, kena tidurkan budak2 lagi...katanya kul 3 am baru tido....ibu lak lepas habis "harvest" and balut hadiah terus tido...

Walaupun tido lambat, tapi pagi2 kul 6.45am semua dah bangun....Excited campur takut kalau2 tak jumpa jalan.....Ayahdamia lak set kat GPS taman tasek perdana, tapi tak der signal satelite lah pulak....hahhhh sudah....turun lobby breakfast dulu pas tu tanya receiptionist....rupa2nya dalam GPS dia set nama TAMAN PERDANA.....

Ingat ker jauh..... sekali tgk 5-10 minit jer perjalanan dari hotel..hampehhh lah...kalau tahu bangun lambat sikit...ekekekekek...kami sampai tepat jam 8:45 pagi....dah nampak segerombolan org pakai baju biru dok lepak2 kat area parking tu....ader yg posing2, ader yg layan kerenah anak...tapi kami satu family still tunggu dalam keta....segan nak turun awal2...tiba2 tgk gerombolan ni menuju entah ke mana....disebabkan takut tertinggal atau sesat, maka weols cepat2 turrun keta dan ikut gerombolan ni dari belakang...

Jauh wehhh menapak....dah lah pakai highheel....cuaca lak panass..panasss..panass...
Ayahdamia cakap ni nak bagi warm up dulu ke apa? kah kah kah...maaf lah yer..ayah damia ni PUTERA LILIN..kena panas sikit jer mulalah peluh menitik2......tu yg merungut tu....

Jom lah tgk gambar dulu....tak banyak gambar yg sempat di"snap" oleh PUTERA LILIN tu...mula2 excited gak snap2....pas tu makin lama bateri PUTERA LILIN makin low.....so kita tgk je la mana yg ader yer..nak harapkan ibu??? Jangan haraplah, sibuk bergosip jer.....


 
First shot from ayah damia...
  

Comeynyer.... anak sapa ni???
Hahahaha...budak ini lagi glamer yer drp ibunya...
Sana sini org dok panggil damia....
Yg ibu tak kenal pun panggil damia gak...
Uhhh...uhhh..uhhh...ibu tumpang glamer jer ni....


  
My cutie.....Ayyunie...
Since ayyunie ni kecik lagi, maka dok bertempek je lah ngan bibik...
  
Orang pertama yg ibu tegur dan salam ialah mamatisya ni...
Memamg peramah orgnya ni...
Mama tisya pun macam "org bujang' dah..
Husband tak datang, tisya lak dijaga oleh adik mama tisya..
So memang best lah mama tisya ni posing2 ngan bergossiping..

 

Yang ni lak bersama nana..
Ni kali kedua jumpa...
B4 ni dia pernah datang rumah masa jalan2 kat JB...
Aduhai....budak2 ni lagi excited kat jajan tu berbanding pandang camera....
Ibu yg ter'over' sengih ni

  

Yang ni lak bibik aleesya + ayyunie...
Pun ibu wajibkan bibik pakai biru..
Barulah ikut temakan...

  

Ni masa pertukaran hadiah....
Ibu dapat "kain pasang warna biru" drp momgues ni....

  

Yg ni lak sesi memperkenalkan diri...
Sgt2 segan dan terharu yer...
Coz masa ibu cakap ibu from JB..
Semua tepuk tangan..
(macam gaya artis lak yer, lepas persembahan tepuk tangan...wakakakak)
Thanks to all of your support guys...

  

Hadiah ibu lak dapat kat Nia_unlisted one....
Terima je lah seadanya yer...
Hadiah tu baru beli kat SOGO tu...


Posing2 time..
serius rasa macam dah lama kenal jer ngan diaorg ni..... 
Happening giler...

  
Mummy2 vogue ok.....tak segan silu berposing...
Masa ni lah ibu dapat title "ketua posing", "queen of posing" and so on..
Nak wat cam ner, pandai2 jer ibu suruh diaorg "muncungkan mulut, lutut kena senget, dagu senyum biar panjang, badang posisi senget, nanti nampak gemuk, dan macam2 lah"
Tapi serius ckp semuanya happening....

Yg kat tengah tu nama dia firahadifa...
Memang peramah tau dia ni..sgt cantik orgnya...ader saloon...nanti nak gi lah saloon dia..

Yg kat tepi cam ratu bollywood tu lak aida a.k.a bonda..
Dia menang dress paling cantik...
Ore kelate you....

 
Oppss...oppss..
Ni apahal lak peluk2 anak darezz ibu ni...
Tak rela tau...ecehh..
Ni lah hasil eksperimentasi mommy dan ibu time suruh anak posing2...
Macam2 gaya ader...
Macho tak si eiymann ni???

  
 Us in blue...
Nampak tak ibu???
Disebabkan sedar diriku ini sungguh tinggi, maka dengan rela hatinya daku duduk kat belakang..
Low profile you..
Padahal aleesya tak nak duduk depan coz sangatttttt takutttttt dengan itu CLOWN...
Ayah damia dah beberapa kali ckp duduk depan, nanti masuk magazine nampak lah muka ibu ngan aleesya...
Tak pe lah bang, sayang kan low profile...
Wakakakakaka...
  
 Fokus sikit...
  
 Dapat gak lah bergambar ngan Suziey ni...
Walaupun aqeel berada dalam keadaan bad mood...
Maklum ler cuaca pun panas, pas tu mungkin budak2 pun ngantuk dan lapar...

  
 Game time...kalau ikutkan hati nak jer join ngan ayah damia
coz ibu ngan ayah damia sebenarnya memang suka bab2 main game ni...
tapi apakan daya.....ayah damia dan ibu battery dah low ler...
penat + rushing nak balik hotel kul 11:30 pagi.....nanti nak check out lagi..
Kalau tak mesti ibu leh dapat bloggers paling sporting ni
(aduiilah...perasan nak mamposss ni....gurau2 jer yer)
  
 Masa game time tu, ayyunie dah selamat zzzzzz...
Actually masa ibu tgh dukung ayunnie and gosip2 lagi ayyyunie dah tidur atas bahu ibu..
Weiii...tak sedar ayyunie boleh tertido atas bahu...kesian dia...
Last2 masuk dalam khemah ni...
Cukup lengkap yer aksesori budak2 ni ibu bawa....ye ler...utk keselesaan anak2 kan..
Ngan bawa toys, khemah, kipas, dll lagi...

Nam pak tak bola hijau tu? 
Bilangan bola hijau tu dah berkurang...
Akibat dicampak oleh anak firahadifa, farihin dalam tasek..
Ayah damia nampak farihin campak bola tu...tapi buat tak tahu jer..
Al maklum ler budak2 lah katakan...

To firahadifa, sebagai ganti awak kena bagi saya free treatment kat saloon awak..
Mua hahahahahahaha....
  
Teman tapi mesra....
Boleh cenggitu??...ni eliza...kecik molek jer tuannya..
Dah jumpa beberapa kali ni...
Actually ader citer disebalik gambar ni...
Ayahdamia telah dipaksa mengambil gambar kami yer...
Disebabkan battery dah low, suka2 hati jer ayahdamia snap kitaorg tanpa proper snap...
So banyak2 gambar yg ni je lah ok skit.
Yg lain???? wakakakka...hanya ibu dan eliza jer yg tau...
Nak letak dalam ni nanti marah lak model tudung fareda kita ni....
Jatuh saham...

 

Gambar ni lah yg paling tak aci sekali...
Cam mana isteri ngan anak2 tak der pun bergambar ngan ayah damia ni..
Alih2 syarmy lak yg posing lebih2 ngan ayah damia ni.
Syarmy ni hubby eliza tu..
Dia 2 org ni menag dah lama kenal...
Coz diaorg ni course mate masa study kat UTM dulu...
Kalau syarmy ni ader outstation kat JB pun, diaorg still jumpa2 gak...
So kiranya tak lah ayahdamia boring sgt masa family day ari tu..
Ader gak teman bual2....

Itu sahaja report Family day from kami Org JB...
Harap2 lepas ni boleh lah we keep in touch yer...
Ibu dan keluarga nak mohon maaf andai kata ader terkurang, tak tertegur, tak tersalam, tak tersenyum ngan blogger2 yg hadir hari tu....biasalah mula2 jumpa mesti lah malu2 kucing kan....ader tu tak cam sgt muka coz dalam blog lain, yg live lain......so minta maaf sekali lagi yer....

p/s: ader gak amik gambar ngan bloggers lain cam e-car, farra dhelina, and so on...tapi camera diaorg lah...tak sempat nak copy and paste lagi...nanti may be ader citer part 2 lak ni...lepas copy and paste semua gambar2 yg di tag dalam FB yer....

p/s: Ari ni citer pasal TSUNAMI BIRU ni masuk paper SINAR..glamer ibu ngan aleesya masuk paper yer....selalunya ayah damia yg masuk paper kalau dgn event wishclubm7..kali ni giliran ibu lak yer...

p/s: gambar yg kecik2 n tak der water mark tu copy from blog DJ epol...
p/s: agak2 kan kalau buat ghathering blogers edisi selatan, ramai tak join??? Just tanya jer ni.....

Post a Comment