Saturday, March 27, 2010

::My first Doll House Play Set::


This is Aleesya's Doll house Play set...first time beli ni....
(Ayyunie kongsi jer...coz still tak tahu main lagi kan)
boLeh tahan gak besar ni...nak pegang pun susah....terpaksa lah kepit bawah ketiak...hiks..
Saja beli ni coz nak tgk sejauh mana Aleesya leh stimulate ngan toys ni...


Aleesya: Satu ayah, satu ibu, satu Aleesya....Baby mana???
(sambil tunjuk kat doll 3 org tu)
Ibu: Baby sleep lah...
Aleesya: Eeee....takut...nanti dog gigit...
(sambil buat gaya takut kena gigit...siap mengetip2 lagi gigi tu)
Ibu: Alah ni kan dog yg toys....bukan yg betul..
Aleesya: Bu, chair ni cantiklah.....aleesya duduk yer..
(sambil aleesya betul2 duduk atas chair cinonet tu)
Ibu: hahahahahah......mana muat Aleesya kat besar....

 

Aleesya: Ibu, kenapa chair ader 2 jer..kan ader 6
(kes dah biasa tgk kerusi kat rumah ader 6 kot)
Ibu: Ntah....
Aleesya: Nanti Aleesya beli yehhh....ibu bagi duit yehhh...
Ibu: Hurmmm...ye lah tu...nak beli kat na?
Aleesya: Kat Jusco lahhh....
(Jusco jer lah yg dia pandai sebut...ekekekek)

Seronok kan layan kerenah anak2....macam2 dia tanya dan macam2 jawapan yg diberi..


Pas beli Doll House tu, lalu depan Big Apple...
Apa lagi...sambar terus lah kan...peluang bukannya selalu ader
Tambah2 Big Apple ni tak banyak lagi cawangan kat JB ni...


 Seharusnya ALIEN tu menjadi pujaan...
Sampai 3 ekor beli....
Aleesya pun suka bangat ALIEN  NI...
Siap berebut tu ngan ibu...
Ibu semulut, dia pun semulut...ibu makan 2 mulut, dia pun makan 2 mulut...


The Brand


Dan semestinya lah..
Apabila berada dalam keadaan tension..
Shopping merupakan satu teraphy...
Yg bestya hari ni shopping sorang2...
Nak release tension konon...

 

Cukup 2 pasang/2 helai sorang utk keluarga kecil kami..


p/s:Pergghhhh.....banyak tul awards dan tag yang kena amik dan buat....
p/s: Alhamdulillah....Aleesya dah pandai baca SMART READER LEVEL 1 ...cuma biasalh budak2 kalau ader yg tertukar dan tersalah tu....tapi overall dia dah boleh faham apa dalam sylibus LEVEL 1 tu....aminnnnnn.......

Post a Comment