Monday, March 15, 2010

::My first chicken chop::


Dah lama ibu tak masak western kat rumah....
So malam tadi masak lah chicken chop versi sendiri as dinner..
Semuanya home made yer...
B4 ni kalau buat chicken chop beli yg instant punya....
Balik cuma goreng jer...
Tapi malam tadi semua buat sendiri..
Daripada perap ayam, mashed potato, jagung bakar dan yg paling penting black pepper source...
Walaupun tak sehebat hotel, tapi ok lah kan...
Kepuasan hati memang ader coz semua buat sendiri..
Ayam pun grill well done...b4 ni kalau tak hangit, kurang masak...




Ni ler rupanya....tak der hias bagai pun..
Amik jer apa yg ader dalam fridge tu....


 Dibawah cahaya lampu dining...
Ni ler dinner kami malam tadi...
Boleh lah kan...sekali sekala makan western homemade..
Air lah air mirinda strawberry.....


Close up sikit....

-
-
-
-
-
-
-
-
Tgh hari semalam kami lunch kat DAMAI SEAFOOD VILLAGE...
(kami memang pengemar tegar seafood)
Tapi ader kisah disebalik lunch kami tu..
Nanti2 lah citer...


Antara hidangan kami semalam.. 


p/s: usah ditanya resipi chicken chop tu..kerana buat ikut selera sendiri jer tu, tapi kalau nak share leh ajer...jangan gelakkan sudah
-
p/s: Tahukan anda, charger Canon EOS 450D saya telah hilang/ tercicir (tak pasti).....telah berminggu2 saya mencarinya tapi still tak jumpa2....sangat stress dan down ok....sabtu lepas ader lah saat2 akhir menggunakan kamera gedabak tu masa weols pi mandi2 kat air terjun bekok.... so kena cepat2 pi cari charger tu nampaknya...ader sapa2 tau agak2 berapa RM yer??
-
p/s: Gambar2 kat atas guna my Nikon jer....stil berjasa yer...

Post a Comment