Thursday, March 18, 2010

::Suka Suki di Air Terjun ::



Sabtu lepas, kami sekeluarga telah pergi suka suki di Air terjun Bekok...
Ni kiranya first time Aleesya + Ayyunie expose ngan air terjun ni...
B4 ni asyik main air swimming pool jer kan..
So kali ni kita cuba air terjun lak..

Ingat ke Aleesya + Ayyunie excited tau mandi air terjun ni...
Tapi rupanya ramalanku salah belaka...
Tak sampai 15 minit mandi, Aleesya + Ayyunie dah surrender nak naik atas..
Nak tau kenapa??
Coz Aleesya tak suka pijak pasir dalam air terjun tu...
Lagipun ader batu2 kasar kan
Ayyunie lak maybe air tu sejuk sgt kot..
Tu yg tak leh tahan...
Budak2 ni kat rumah mesti mandi air water heater atau pun air panas yer..
Tak kira pagi, siang atau malam...

Huhuhu..nampaknya tergendala lah hasrat ayah nak mandi puas2...
Ibu lak memang tak gemar sgt mandi air terjun ni...
Ntahlah erkkk....rasa cam something jer...
Setakat mandi2 gitu2 jer bolehlah...

Ok...tak sah n3 tanpa gambar kan...layanzzzz....



Dari rumah dah siap2 pakai baju swimming...kiranya senang sampai terus tak yah tukar baju...


Sebanyak 12 buah keta konvoi ramai...
Baru best picnic...


Acara wajib...posing satu family..


Banyak betul makanan yg kami bawa pot luck...
Dah jadi acara makan2 lak...
Mandinya sekejap jer...


Taufufa yg mendapat perhatian..
Best gilerrr oooo...lembut jer...
Ibu makan sampai 3 mangkuk kecik...


Mewah ngan air......minum2...


Sebelum makan...
Posing dulu.....


The sibling...
Dua2 pakai baju dari sarawak...


Dah start mandi2...tapi cuba tgk muka aleesya...muka takut2...tapi tetap maintain nak posing


Dah terbalik kan...aleesya yg naik pelampung tu....ayyunie lak berani sgt nak jalan2 dalam air tu


Last2 bertenggek jer lah atas batu ni...langsung tak nak jejakkan kaki kat dalam air...


Ayah damia dan kawan2nya...


Dah siap2 mandi...tukar baju then sambung makan2 lagi...
Opppss....ader mihun lak kat mulut Aleesya...


Sama tak muka anak dan ayah ni???


The sweetie Aleesya...


The cutie Ayyunie


Sgt seronok tgk Ayyunie lari2 sana...lari2 sini main kejar...
Baju oren ni actually baju Aleesya...
Ingat lagi masa beli baju ni Aleesya umur 1 tahun 4 bulan...
Tapi Ayyunie umur 11 bulan dah muat...
Ader potensi ni adik lagi bum bum daripada kakak..


Dah siap2 makan kali ke2...masa untuk balik....


Hehe...jangan terkejut yer...
Stroller ni memang banyak berjasa kepada kami...
Tanpa Stroller, memang mati kutu...
Sampai atas kapal terbang pun dah pernah naik stroller ni yer...
Ni ok lagi nampak kepala Aleesya...
Ader tu kadang2 tak nampak langsung kepala Aleesya...


Selamat tinggal....


Post a Comment