Tuesday, March 16, 2010

::Nak kecikkan tang "tuttt"::



ini bukan gambar saya....ini gambar yang digoogled..


Tetttttttttttt..................tajuk dan gambar berunsur 18sx........
Agak2nya ibu nak kecikkan tang mana yer???
Actually hari ahad ari tu, ibu pergilah ke TESCO yg baru buka kat Bukit Indah ni....
(daku bukan pengemar tesco yer, boleh kira ngan jari berapa kali jer pi tesco seumur hidup ni)
Then masa otw nak balik tu, singgahlah kedai yg jual2 jamu dan produk pelangsingan....
Sebenarnya lama dah nak cuba produk ni, 
Tapi disebabkan seumur hidup ibu tak pernah nak cuba produk2 yg melibatkan MAKAN2 ni...
So ibu batalkan je lah niat dihati walaupun sebenarnya perasaan ingin mencuba tu ader....

-
-
Terus terang lah katakan yg sebenarnya ibu tak berapa berkenan lah kalau bab2 makan pil ni...
Tak kira lah pil pelangsingan ke, pil ubat ke, pil perancang ke and so on...
Coz takut ia akan menjejaskan hormon dan ader side effect lak...
Lagipun tak pernah cuba so mana lah tahu kan...
Elok2 yg sihat walafiat, jadi lain lak...
-
-
Tapi kali ni niat dihati terpaksa ku redah jua..
Semata2 nak kecikkan tang "tuttttttt"
Tang apa tu yer???? Hehehehehhe....kalau boleh semua tang lah...
Dari hujung kaki sampai hujung rambut..
Semua nak kecikkan....
Produk yg berjaya dihasut oleh nafsu akibat keghairahan nak mengecikkan tang tutttttt ialah:


Ni lah produknya....So dah tahu lah kan nak kecikkan tang mana???
Pernah guna losyen pati limau mustajab lepas delivered ayyunie...nampak berkesan lah jugak..
Ader sapa2 pernah try guna produk Yusmira ni???
Nanti share2 yer..
-
-
-
Dan hasil daripada kesedaran diri setelah mendapati usia meniti asar (masih belum senja lagi yer), maka dengan itu kucuba juga produk ini agar ia dapat mengembalikan keremajan daku yg dulu2....huhuhuhu...first time ni cuba produk makan2.....takut2 pun ader ni...
Produk yg dimaksudkan ialah:


Hasil daripada galakkan kawan2 dan kajian (cewah, siap buat kajian lagi) serta pembacaan,
didapati ramai yg memberi komen positif tentang produk ni..
Lagipun tak salah utk mencubakan??
Bukan utk org lain, untuk diri sendiri dan suami terchenta....
-
-
-
-
Tapi ayah damia selalu cakap
"ni yg malas kalau nak sponsor apa2 ni, bukannya nak buat betul2...hangat2 tahi ayam jer, org lain yg tolong lebih2kan untuk dia, diri sendiri tak buat betul2 pun"
Huhuhuhu....memang ibu dah cakap kalau bab2 makan ni memang susah sikit nak disiplin...
Suka hati ibu jer nak makan ke, tak nak makan ke...
Nak tahu kenapa???
Tgk ni...


Dah 2 minggu beli cocoa collagen ni, tapi baru 2 pek yg diminum.....mana ayah damia tak marah...punyalah sang somi terchenta tu sponsor beli tu, beli ni, gi program tu, gi program ni, tapi semuanya hangat2 tahi ayam ajorkkkk...
OWHHHHHH TIDAK......AKU MESTI BERUBAH.... 

p/s: Bila jumpa balik kawan2 lama dalam FB....semua terkejut dan ramai yg tanya, cam mana leh berisi ni??? (sama jer kami somi isteri, sama naik...wakakkakaka) Dulu kurus kerempeng cam cicak kobeng jer....angin tiup pun rasa melayang....sampaikan semua pun cakap, makan lah banyak sikit, barulah berisi.....tapi tu duluuuuuuuuuu....
-
p/s: Walau apapun BMI ibu masih ditahap normal....cuma nak kecikkan tang mana yg boleh ler...terutama tang pu****ng dan peha...
-
p/s: Kalau lah ibu boleh kembali ke zaman kurus keding dulu....fuhhh...terasa yg dunia ni daku yg punya....tapi takut gak...nanti riak lak....terima je lah seadanya...
-
p/s: Tiba2 dapat request drp seseorang utk besarkan tang "tutttttttttt' pulak....uishhhhh....ngada2 tul...

24 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

hahaha samalah kita...saya pun teringin nak kuruskan mana2 yang perlu...badan rasa cam dah kembang semangkuk...saya pun sampai skang dok guna pati mustajab tu...yang lain tak pernah try lagi...ayu cuba dulu...kalau bagus bleh rekomen....ekekee

Intan said...

Panas panas panas...ha ha :D

Ok lah tu ayu...ikut je kemahuan ur hubby ye...he he ;)

firahadifa said...

kekeke.. kite pon same.. slalu macam tue.. beli ubat kurus memacam.. tapi seminggu je amalkan .. bukan tu je.. konon nak buat yoga sambai buy cd yoga beratus ringggit .. alih2..yoga atas katil! huhu....

mama tisya said...

kita pn tk suka mkn pil ke minum ke..mmg pyh skit bab mkn2 ubt ni ...heheheh ...time dlm pantang dlu pn mkn pil ikan haruan lps tu tk abis pn...jamu2 lain tk mkn pn cz breastfeeding kn...

tp tu la bila tgk mcm2 produk ni keinginan nk mencuba tu ada tp bila pk tang nk mkn tu yg letih...ehheheh

tp ayu tgi tkpe la..tkde la ketara sgt...cuma kena maintain je..kita pn dh naik gk berat ni...dlu2 pn kurus siap org ckp kj kt bernas,mkn ler beras byk2 skit...sbr je la

ieja said...

sama la ngan ieja..hangat2 tahi ayam kalau bab diet..tak leh nk disiplinkan diri....mulut tu nk diet ja..tapi bila jumpa makanan tak hinggat dah....tak makan nasi 2 hari bila makan cover untuk 2 hari...hehehe...

momguess said...

den pnh guna produk yusmira ni pati halia
mmg best sbb panas
satu lagik adik yusmira ni kwn baek den
hehehhe
dn den mmg kenal ngn famlily dorang ni
asal kuala krai kelantan

saveme_zero said...

kenapa tak cuba rx lite. bagus gak produk tu.

[-suziey-] said...

adoi byk btl tuttt..ekeke:p hmm kita pn xbrani nk kurus mkn pil2 ni;..hehe..ala ayu bknnya gemuks..selulit sket2 tu besela..hehe..xpe xpe..utk suami terchenta..berusahala..pasti berjaya..hehehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mamadamia - hahaha...kembang semangkuk?? ari tu tgk masa kat KL ok lagi pe....orait kalau results dia ok, nanti ayu rekemenkan...tapi tak tahulah ayu ni konsisten ke tak?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

intan - kasi panasss di waktu panasss ini.....kata isteri mithali kan..so ikut je lah cakap dia...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira -adohaiii....yoga atas katil yer...betul lah susah nak disiplin bab2 ni kan....ayu pun pernah gi gym gak kat clark hatch JB, tapi..mmm sekejap jer semangat tu...pas tu mcm2 alasan lah..malaslah, jauhlah, bz lah...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - huaa....tak suka ikan haruan..bau hanyir...walaupun dia punya pil...

ah ah lah..memang takut bab2 makan ni...dah lah tak disiplin..

tu lah pk kan ayu ni tinggi jer...kalau rendah nampak gemuk ni rasanya....kalau boleh nak kurangkan kat mana yg selulit dan berlemak jer...harap2 lah berjaya...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ieja - hahaha...hangat2 tahi ayam yer...time nak, semua pun beli..pas beli semuanya jadi perhiasan kat dapur..ekekeke...yer betul kita rakyat malaysia memnag pantang kalau tak makan nasi....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

momguess - owhhh...ina pun guna yusmira lotion ngan pati halia tu ke? so far cam na??? berkesan tak...

kenal family yusmira rupanya....pas ni mesti dapat diskaun lah tu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

severe zero- rx lite??? pernah ternampak kat kedai jamu...nanti saya google nak tgk apa benda tu yer..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - bagi suspen sama itu "tutt"...ekekeke...sebab tak nak bagi gemuk tu lah kena mula dari sekarang.....lagipun nak buang segala selulit dan lemak2 degil...cewahhh...insyaalah kalau berjaya yer..

semuanya untuk suami terchenta dan kepuasan diri sendiri....

Nana said...

hehehe kita pun tingin gak nak kecikkan tang ponggong bencik tau..amrul ckp besau! hehehe

tp xbrani nk makan ubt2 ni klw tkat losen sapu2 tu adala try

unlisted_one said...

berisi ke yang? hari tu nampak mcm ok jerk. dulu lagi slim yek?

takpe2,..usaha ye,..chaiyok!

E.L.I.Z.A said...

hehehe..hurmm eli kali ke2 beli cocoa collagen tu..air dia sedap tep..tu order lg tu..walaupun eli rs mcm xde perubahan pun hahah..cuma syamy kato breast tu tegang la sikit hahahha oppss..haa cuma bg eli, cocoa tu buat kulit eli lg ok..dulu kalu time mai period, mesti naik jerawat sebijik dua..sejak minum cocoa, xnaik doh heheh..eh ayu beli brapa rm cocoa tu? eli beli rm50 inclusive postage

eli bab minum air ok la.as long perisa sedap ehheh tp bab² nk sapu krim tu, aiyoo mls nyoh..dulu eli beli krim pati halia tu..tp gak bau busuk huuhuh bau mcm ore tgh pantang jah huuhuh

eli pun nk gok kurus sikit..lately perut semakin boncit la..aiyaa

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - hahaha..amrul cakap besau...besau2 lah somi suka...ekekekek...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

unlisted_one - hehehe...selulit banyak ni..lemak pun ader lah..tapi dok ler gemuk sgt...

chaiyork2...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - betul lah kot...kita sendiri tak terasa...tapi hubby kita yg akan terasa...ayu pun dgr ore kata gitu gok...ader sore saing ayu tu, katanya somi dia rasa ketatt giler time bersama...siap hubby dia suruh minum sokmo2...ekekek...

ayu beli sekotak RM23....beli direct kedai...kalau beli 3 kotak terus dapat RM60...mahalnya eliza beli...

nak sapu2 ni meme malah...kalo ingat buat, kalau malah biarkan ajer...

mari ramai2 kempiskan perut...tapi eli tak po doh kot....

E.L.I.Z.A said...

hurmm bab ketat tu ado jgk syamy komen hehe tp tu la, eli rs supo skalo jah..xdop la ketat mcm mulo2 kawen dulu hahah

eh muroh la eli beli gitu gak..eli beli 3kotak rm50 inclusive postage..3kotak=30sachets

Farra Dhelina said...

mcm best je cocoa tu? ape function dia ye? nk tau gak..