Thursday, November 29, 2012

Tragedi di Secret Recipe


Semalam waktu lunch dah tak tau nak makan mana..
Walaupun kat bawah office tu macam2 restoran ada, tapi agaknya dah boring sebab pagi2 pun confirm breakfast kat situ, so saja gi tukar angin jalan2 cari makan di Setia Tropika.

Alamakkk...salah waktulah kami ke Setia Tropika tu...waktu lunch sebab kul 1 lebih kan...rata2 restoran semua full house...ada masuk sebuah restoran tu, nama restoran tu MAKTOK...waiter siap cakap makanan lambat sampai..lebih kurang 30 minit hingga 1 jam baru sampai...perghhh...last2 decided makan kat Secret Recepi jer lah...tu pun awal2 kena menunggu kat luar jugak sebab kat dalam tempat aircond penuhhh....

Oh yer baru teringat rupa2nya kawasan sini penuh dengan org keje gomen datang makan..rata2 keje imigresen dan kastam...


Nak dijadikan cerita, masa tengah tunggu makanan sampai, Ayyunie ntah cam mana boleh tertumpahkan segelas ice lemon tea pulak...bukan tumpah arah dia pulak tu, tumpah arah org yang duduk meja sebelah...dahlah org yang duduk meja sebelah tu dekat jer ngan meja kitaorg...habis basah kain baju kurung dia...alamakk...malunya saya...tapi basah hujung2 jer lah...bukan basah sekaligus..

Dah tu tetiba pulak Ayyunie nangis tau..tak ada org marah dia pun...nasib baik nangis tak kuat...si ayah dah sibuk memujuk....lepas order segelas air baru barulah Ayyunie senyap nangis...Ayyunie Ayyunie...dalam hati ada taman gitu...ye lah kami pun tak marah sebab Ayyunie tak sengaja kan..Bukannya dia tengah main2 air tu atau minum apa...hihi

Dah tu masa nak balik tu, saya ringankan mulut say sorry kepada org yang terkena percikkan air yang tumpah tu...diaorg ok jer...siap pegang2 pipi Ayyunie lagi...Ayyunie dah malu2...haishhh....


Menu Aleesya makan sorang2...
Perghhh dasyat Aleesya weii..kalau chicken chop atau apa2 yang berasaskan ayam dan mayonis...memang feveret dia ni..


Ibu share ngan ayah damia..
Noodle Tom Yam Kung..
Forever Feveret di Secret Recipe..


Menu budak nangis tadi...nangis2 pun habis tau dia makan...hihi..

Mutiara kata: Nak marah anak biarlah bertempat..:))



- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment