Friday, November 2, 2012

Disebalik kejayaan gambar bernilai RM1000 || Terima kasih Sunsweet Malaysia

 Sebelum bercerita tentang gambar kemenangan utk "The Cool Kids Contest" tajaan Sunsweet Malaysia,  saya rasa gambar2 yang memerlukan komitmen both my kids yg lain pun perlu dikongsi bersama. Walaupun mungkin tak cantik atau menarik di mata anda, tapi semestinya nilai usaha dan kekreatifan yang wujud dalam sesebuah gambar itu memberi 1000 erti dan penghargaan utk diri sendiri serta model dalam gambar tu kan...:))


Baiklah, dapat tahu contest ni pun melalui facebook. Masa tu memang tak ramai lagi yang join..dah last2 minute makin ramai ramai dan ramai pulak join...:)
Mula2 dapat idea nak snap2 kat dapur rumah jer..sambil2 minum sarapan tu, amik sunsweet sekali enterframe kan. Aleesya memberi komitmen yang baik. Kebanyakan memang pose dia sendiri..


Ni kengkonon teruja dengan sunsweet..
Oh yer masa ni Ayyunie tgh tidur lagi..
So gambar Ayyunie tak adalah kan..


Petang tu pula decided nak snap2 gambar Ayyunie pula..
Sambil2 baca buku atas buaian, sambil2 makan Sunsweet..


Gambar ni pun saya hantar penyertaan sebab kengkonon muka funny sambil makan Sunsweet..


Dan ini tanpa dirancang..
Kebetulan petang itu juga both Damias ajak ke Playground di hadapan rumah..
Terus dapat idea nak snap2 gambar bersama sunsweet di Playground ni..
Gambar di atas kebetulan pula scarf Minnie Mouse tu jatuh..nampak funny..
Tapi saya tak hantar pun penyertaan gambar ni sebab nampak tak senonoh sunsweet di celah peha itu..


Suka gambar ni..tapi sekali lagi Sunsweet tu tak berapa sweet kalau berada di celah peha itu..


Then kebetulan pula both Damias memang main "peek a boo" dalam terowong ni..
Apa lagi saya cepat2 bagi Sunsweet suruh mereka buat aksi bersahaja dan natural..
Dan tugas saya dan hubby hanya snap2 moment2 mereka berdua..



Tak ada arahan, saya biarkan mereka berdua buat apa sahaja yang mereka selesa..:)


See, kakak pula nak ambil sunsweet dari si adik...:))


Ayyunie tak sedar ni dia tengah di'snap2" oleh ayahnya..


Like the pic maxxx..
Tapi saya tak hantar pun penyertaan gambar ni..
Ntah...malas pulak nak submit banyak2...takut organizer muak dan boring pula asyik muka yang sama kan...hihi


Dan Finally, Alhamdulillah..
Gambar yang berjaya mencuri hati para juri Sunsweet..
Tq Sunsweet Malaysia!!!
My kids did Great!!! TQ my both sweetie..
And tq my hubby too for the perferct picture may be...
And tq to me also sebab willing masuk contest ni...haha

Apa2 pun semua rezeki sudah tertulis..
Gambar ni layak memenangi cash voucher RM1000 dan berpeluang muncul dalam kalendar 2013 Sunsweet Malaysia..

SUN + SWEET for perfect sibling!!!!
Aminnn...

Tahniah juga utk pemenang2 yang lain nana, mama zhafan dan lain2..






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment