Friday, November 2, 2012

Bukit Merah Laketown Resort || Opsss binatang apakah itu dalam ECOPARK???


Opppsss!!!
Tak habis lagi cerita Bukit Merah Lake Town aritu..
Ok..jom sambung..
Sambungan dari naik "chair lift" ..


Lepas sampai di station Chair Lift di hujung sana, kami berhenti dan terus ke Ecopark..
Sebelum tu kami sempat bergambar 1 keluarga...
Tak bawa tripod punya pasal, letaklah kamera tu atas kayu2 tu...
Gerun gak jatuh ke apa kan..
Dan ni lah satu2nya gambar kami sekeluarga..
Tak clear pulak tu..aduiii...tapi bolehlah nak dijadikan kenangan..:)


Selain dari bilik2 hotel dan juga apartment..
Ada juga chalet2 cantik dan unik di Kampung Air ni..
Wahhhh sangat cantik tau view tu..
Sesuai kot utk pasangan yang nak berhoneymoon..
Berdasarkan harga chalet ni dalam pemplet yang ada kat bilik hotel kami, ratenya bermula dari RM700 ke atas..


Yeayyyy dah sampai Ecopark..


Sebelum masuk Ecopark, beli dulu sayur-sayur utk disedekahkan pada binatang2 dalam Ecopark tu..
Btw Ecopark ni maksudnya zoo cuma, zoo ni mengekalkan habitat binatang2 tu..
Jalan pun atas jambatan tau...


Tengah jalan2 tu, tetiba saya sangat terkejut dengan bearcat yang tetiba muncul datang nak bermanja-manjaan dengan saya...terkojattt mak!!!


Alamak, lupa pulak nama scientifin binatang ni..
Tapi bukan main agresif tau binatang ni..
Kalau kita bagi makanan, siap berebut2 dan tolak2 sesama dia lagi..
Amboiiii, bukan main lagi..


Tengok itik ayam kat bawah tu...Burung merak pun ada..


Gambar "dia" ni lagi...haha


Bearcat tgh tidoooo...zzzzzz


Rama2 yang diawet..


Apalah si ayah tgh tunjuk kat anak2 tu yer..


Port paling both Damias suka ni..
Bagi makan kat rabbits dan hamsters..


Opsss...ok lah ada lagi gambar bersama family..
Ni setting letak kamera atas sangkar hamster..
Yang hamster tu pulak sibuk jer nak gigit stripes CANON tu..sabo jer lah..
Tu yang kami gelak2 tu...ekekek


Kasih ibu hingga ke syurga..
Ungka pun sayang anak tau...:)


Eeeeeee...tak senonoh, mak ungka minum susu sendiri...:)


Belajar rantai makanan....:)
Si ayah tanya "helang makan apa"??
Both Damias pun jawab " snake"!!!! hihi


Pastu reramai tgk animal show pulak..
Btw rasanya sama jer Animal show kat A famosa, kat Zoo Johor dan Zoo Melaka (setakat yg pernah pergi)..Agaknya memang ada akademi kot utk latih binatang2 ni buat benda yang sama...:)
Oh yer, Zoo Singapore tak ingat pulak....rasanya ada beza sikit..


Burung pun tau 3 + 32 dapat berapa..
Memang sah masuk akademi burung2 ni..hihi


Dah lepas round2 kat Ecopark, balik semula ke station Chairlift yang mula2 kami naik tadi..
Wahhh penuh bergaya saya yer..ekeke


Snap2 gambar ayah damia dan Aleesya guna my Iphone..:)


Sepanjang atas Chairlift tu, kat bawah2 tu memang sakan ler nampak budak2 main air kan..
Ayah damia kata patutlah tak secure sangat chairlift ni, sebab kalau jatuh pun jatuh dalam air jer...muahahaha..bijak-bijak...

Ok lah sampai sini cerita Bukit Merah Laketown kami...nanti buat entry hotel yang kami stay tu yer kat sini....memang luas dan berbaloi2...:)

p/s: Baju both Damias dan baju saya adalah beli di Bandung...Baju saya jenama H&M...haha...nak jugak cakap tu..sebab jenama H&M kan tgh naik sekarang ni...:))))






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment