Tuesday, November 6, 2012

Ayat dalam FB pun ada org nak tiru.. Macam-macam

Ingatkan gambar2, fashion tudung dan baju atau filem2 jer org suka tiru atau copy, rupa2nya ayat dalam FB pun ada org nak tiru jugak.. Kalau share ayat dalam FB ok lah jugak kan, atau kalau copy pun creditlah kan empunya tuan FB yang tulis tu, ni tak... Semberono tiru ayat2 kita tu.. Kalau ayat penuh ilmiah tiru ok gak, ni ayat ucap terima kasih pun nak tiru??? Sabo jer lah..




Ni saya tulis beberapa minit sebelum jam 12 tengahmalam sabtu lepas utk berterima kasih yang ucapkan Birthday saya haritu...




Alih2 keesokkannya ada org pulak copy ayat saya tu!!! Sejibik ok copy paste.. Dan org tu adalah kenalan sekolah saya dulu.. Haishhh.. Saya siap bagi hint kenapa sama yer ayat dia tulis ngan saya tu.. Ingatkan FB kena hack atau kena godam dah.. Kita tulis ayat tapi keluar nama lain... Lepas tu kawan saya mengaku yg dia copy paste dan minta maaf dari saya.. Katanya lupa nak minta kebenaran.. Ermmnn susah nak cakap.. Whatever dia dah minta maaf, so case closed!!!!
Apa pendapat anda tentang perkara ni??? Aritu kes gambar2 kena curi dan copycat. Ni ayat biasa yang tulis2 kat wall FB pun ada yg nak tiru??? At least tag lah nama kita atau credit to owner kan.. Nampak simple jer ayat ni, tapi kita tetap berfikir dulu sebelum menuliskan!!!
Apa pendapat anda?? Suka ayat2 anda ditiru????
- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone

Post a Comment