Wednesday, November 28, 2012

Dolphin Show @ Underwater World Singapore

Sambungan dari jalan-jalan Singapore rabu lepas...

Underwater World ni terletak dalam Sentosa Island
Tak susah pun nak pergi sini, sebab signboard memang merata2 ada pabila berada dalam Empayar Sentosa Island ni...Tapi apa2 pun kami tetap pengguna GPS yang tegar...hihi..

Ok lah..Jom layan gambar2 kami semasa Dolphin Show ni..
Kebetulan masa mula2 kami sampai tu lagi 15 minit nak jam 4 petang.
Kebetulan juga Dolphin Show start jam 4 petang..
So kami terus ke Show senang...


Kami masuk ikut belakang..
Hihi...maksudnya kat tempat letak kereta belakang...
Lepas jumpa cafe, terus jumpa kedai cenderamata ni..
Masa ni tunggu ayah Damia ambil Buggy dalam kereta..
Ayyunie ngada2 pulak nak duduk dalam buggy..


Dekat main entrance..
Kebetulan juga masa ni ada org tengah bersihkan aquarium bentuk silinder..
Ramai kanak2 yang excited tgk penyelam ni bersihkan aquarium tu..


Aleesya n Ayyunie pun sama teruja tgk...


Yeayyy dah sampai tempat Dolphin Show..
Wahhh ramainya org..


Padahal bukan weekends atau public holiday..
Tapi kenapa ramai org???



Sementara tunggu show bermula, ada juga org jual popcorn dan ice cream serta eneka drinks..
Nak dijadikan cerita...first time seumur hidup kami TERbeli popcorm masin..huaaa..
Dalam keterpaksaan makanlah juga walaupun tak best...hihi


 Memang ramai betul orang..
Tapikan tapikan..yang paling ramai sekali kaum india atau bangladesh..
Wahhh sana sini naik boleh jumpa kaum mereka tau..
Agaknya malam tadi (hari kejadian) Bangladesh menang seri 1 sama dengan Malaysia, so bagi meraikan mereka jalan2 Singapore kot...haha..tu pendapat saya sahaja...Don't Hard Feeling ya..Boleh tgk dalam gambar kat atas betapa ramainya mereka haritu..


Punyalah ramai org haritu..
Nasib baik kami masuk awal 15 minit..
Kalau tak kena tahan macam diaorg yang tunggu kat atas tu..
Siap kena tunggu lagi sementara petugas arrange kan tempat duduk utk mereka..
Last2 nasib baik boleh masuk duduk kat bahagian tangga dan ada separuhnya berdiri di bahagian belakang...


Ok, show dah bermula...
Dimulakan dengan aksi2 comel Dolphin yang menyambut kedatangan kami semua..


Lepas tu macam2 aksi dibuat oleh dolphin2 ni..


Selang beberapa minit kemudian, ada pula persembahan sea lion...wahhh macam2 aksi sea lion ni buat, gaya merajuk, gaya excited, gaya sedih pun ada..


Sea lion nampak lebih friendly berbanding dolhphin tadi..


Sea lion dihadapan kami..


Lincah betul aksi2 sea lion ni..


Memang pandai mengambil hati para penonton..
Tak jemu kita menontonnya.


Lepas tu sambung lagi dengan aksi2 lincah Dolphin pula..


Terro kan..hihi..
Nama pun buat aksi...:))


Sesi dolphin dan sea lion beramah mesra dengan para penonton


Show selama 30 minit..
Ok lah, kanak2 pun happy tgk aksi2 dolphin dan sea lion.
Tu gaya Dolphin ucapkan bye bye kepada para penonton...

Ok, nanti sambung lagi...:))






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment