Tuesday, July 24, 2012

Penyelamat tatkala Ramadan





Tatkala bulan Ramadan ni, jadual kerja amat pack sebab semua kelas petang di anjak ke jam yang lebih awal supaya students dan tenaga pengajar dapat balik awal utk berbuka. Maka dengan itu, pabila both DAMIAs balik sekolah jam 4 petang, mana sempat nak cari makanan kan. Jadi jalan penyelesainnya adalah makanlah instant food. Walaupun tahu instant food ni kurang bagus dan berkhasiat, tapi no choice.. Nak tak nak memang kena standbylah dalam fridge kat office ni kan...

So semalam antara instant food yang berjaya mencuri hati semasa di giant adalah set bolognise spagetti ni.. Boleh lah kan utk alas perut sementara tunggu ibu bawak gi beli makanan kat PARAM...




Ni rupanya setelah dibuka.. Ada spagetti dan sosnya, jagung dan ayam seketul yg siap dipotong. Masukkan dalam microwave selama 7 minit dgn suhu 1000'c dan akhirnya siap dimakan!!! Nampaknya aleesya berselera makan.. Ayyunie diet, ngeh ngeh ngeh.. Betul ayyunie diet!!!

P/s: Tapi pagi2 b4 pergi school, semestinya both DAMIAs dah makan hasil air tangan ibu mereka kan.. Masak siap2 masa sahur..

P/s: Anak2 uolss pulak makan apa time dah balik sekolah?? Masak khas utk mereka atau beli jer bubur Mc' D tu???


- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment