Monday, July 23, 2012

My first jeans!!!





Semalam luangkan sedikit masa shopping baju anak2 kat Parkson.. Alahai kat JB ni mana ada Parkson selain dari Holiday Plaza tu kan.. Ke ada Parkson kat lain selain HP tu?? Kalau ada bagitau yer.. Sebab nak habiskan voucher yang ada ni..

Back to topic, as usual baju anak2 yang menjadi pilihan ibu ayah adalah gaun dan skirt lah kan.. And seperti biasa, sejak anak2 dah besar ni, bakul pun nak pegang sendiri, baju pun nak pilih sendiri dan yg tak tahan tu, nak masuk fitting room try baju sendiri, aiyokkk!! Tu tandanya anak dah ada taste sendiri dan pandai demand..

Yg hairannya semalam, aleesya pilih jeans!!!! Wahhhh sangat terkejut sebab aleesya mana pernah pakai jeans sehingga umur dia nak masuk 5 tahun ni.. Tetiba nak beli jeans pulak.. Ibu tak bagi, dia merajuk hokeyyy?? Merajuk siap mulut muncung sedepa gitu... Hurm nak tak nak belilah sehelai jeans... Dah masuk 5 tahun baru nak pakai jeans ni.. Ayyunie?? Langsung tak nak pakai jeans..tapi ibu belikanlah jugak... Kata kembarkan..

Yang tak tahan lagi, dah bayar barangan shopping tu, dan dan nak pakai time tu jugak.. Si ayah kata tukar dalam kereta, tak nak.. Katanya nak pakai sekarang.. Last2 tak tahan tgk mulut muncung sedepa tu lagi, tukar dalam fitting room.. Tu lah rupa aleesya pakai jeans buat pertama kali.. Siap cakap seluar macam ayah dan ibu tu..Hehe..

P/s: Ibu kecik2 pun nenek tak pakaikan jeans, masa sekolah menengah curi2 beli jeans sendiri gun duit sendiri..agaknya pakai skiry dan gaun more feminin kan..

P/s: Uolss ingat tak bila first time uols sendiri pakai seluar jeans???




- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment