Thursday, July 19, 2012

Makan seafood dan berpesta durian bersama staff!!!

Hari ahad lepas, bawak staff yang terlibat jadi fasilitator utk event INI dan INI keluar makan..
Sekadar menghargai penat lelah dan juga masa yang telah disumbangkan oleh para staff..
Sorang staff tak dapat ikut sebab dapat tranfer ke UiTM..
So ganti dengan kerani saya yang comel lote tu...


Destinasi pilihan seafood kami adalah Kg Pasir Putih di Pasir Gudang...
Saja ajak makan jauh, baru ada rasa feel sikit...:)
Kami bertolak dalam jam 5:30 petang...


Actually kedai seafood feveret kami adalah di sebelah kanan tu....
Tapi tak sangka pulak hari ahad tutup..
So nak tak nak, kami ke kedai seafood yang sebelah kiri tu jer lah..



Sambil2 tunggu makanan sampai, sempat menghayati keindahan di depan mata kami..


Agaknya tak ramai org lagi waktu ni...
Cepat juga makanan sampai..
Tak sampai 15 minit menunggu pun...


Spoil lah!!!!
Sepatutnya kami memang nak meratah ketam haritu..
Tapi stock ketam pula tak ada..
Alahai....kempunan ada org tu nak makan ketam bercili..
So kami order siakap, sup, udang, sotong dan sayur jer lah..
Tak ada feel makan seafood pulak rasanya..
Tapi apa2 pun tq to Big Boss sebab belanja kami semua makan..
Suami belanja pun tetap kena cakap tq jugakkan...walaupun hari2 dia yang belanja...hehe


Ayyunie dengan jelly kelapanya..


Aleesya memang makan pun sebelah kak ain kerani saya yang come lote tu ler..
Sikit2 kak ain, sikit2 kak ain..


Dah siap makan, singgah masjid berdekatan solat maghrib dulu..
Kebetulan pulak haritu saya tak leh solat..
So snap2 dalam kereta ngan budak2 lah..


Kakak nak bergambar, adik pun nak jugak...layanssss


Lepas tu kami ke SMART utk berpesta durian pulak..
Memang ni kawasan pesta durian yer..
Macam2 baka durian ada..
Tempat makan pun selesa..
Hahahaha..org yang jual2 durian kat situ keliru siapa mak both DAMIAs tu..
Ada ke patut diaorg cakap tu anak kerani saya...ekekeke...ramai kata muka aleesya sama ngan kak ain tu..
Nampaknya saya masih muda lagi yer...:)


Memang rambang mata dibuatnya...


Durian tak leh lupa pun ada...
Hahahaha..ni confirm makan asyik teringat keenakan durian ni kan..


Baka super dupper pun ada..


Perghhh...marvelous!!!


Jom pesta durian..
Bukan makan sampai kenyang..
Makan sampai nak muntah hokeyyy!!!


Ayah Damia memang hantu durian..
Pantang nampak durian...4 biji pun boleh habiskan..


Tapi serius makan ramai2 cam ni memang best!!!


Ni pun sama...spesies hantu durian...hik hik


Dah habis makan durian, kenduri rambutan pula...hehe
Tapi tak habis lah...siap bawak balik rumah..
Tu ada lagi 4 hari kat rumah tak terusik...
Ingat nak bawak gi office bagi students jer makan..
Tapi asyik lupa jer...huhu

p/s: Uolsss hantu durian??? Saya?? Sikit2 bolehlah...



 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment