Wednesday, July 4, 2012

Bandung Day 3 || Shopping Heaven

Masih Day 3 lagi...
Bilalah nak habis  entry Bandung ni...

Supir bawa kami gi sambung shopping lagi..


Kami dibawa ke "ANAKECIL"
Dunia pakaian dan mainan kanak-kanak


Bukan setakat pakaian dan mainan jer, malah ruang utk parents menunggu dan mini playground pun ada..
Kalau cam ni, dapatlah para ibu shopping dengan tenang kan..:)

Aleesya berposing di hadapan "ANAKECIL"
Ayyunie masa ni tido dalam kereta..
Kebetulan pulak ada sale sampai 50%..
Memang berbaloi2..

****************************************************************************
Lepas tu kami ke Factory Outlet Jalan Dago pula
Banyaknya factory outlet disini..
Memang kami tak pergi semua tempat pun..
Selected pergi yang besar2 jer..
Tak larat weiiii


First sekali kami ke "The Secret"
Wowww...besar juga kat sini..
Confirm tak habis tawaff


Mula2 masuk pun dah cantik susunan bangunannya..
Pakaian lelaki perempuan memang banyak giler..
Rambang mata dibuatnya..


Tapi Hairanlahkan..
Kenapa asal masuk jer Factory Outlet, tempat pertama yang pergi mesti bahagian kanak2..
Walaupun dah shopping banyak utk Both DAMIAs, tapi tak puas2 tu nak shopping jugak utk mereka..
Agaknya cam ni lah kalau sesiapa yang ada anak2 perempuan tu kan..
Pantang nampak kedai, keperluan anak2 dulu diterjahnya.
Oh ya, DUNIA ANAK ni terletak di bangunan belakang THE SECRET tadi yer..


Ada banyak bangku2 utk duduk santai sambil melihat air pancut yer otw ke DUNIA ANAK tu..


Bukan setakat pakaian, aksesori dan mainan jer..
Pam minyak tiruan pun ada
Sakan both DAMIAs main2 isi petrol kat sini..


Anak dah tunjuk, wajb kena beli lah jawabnya..


Kakak nak, adik pun nak jugak lah kan..

************************************************************************

Pastu kami ke Factory Outlet sebelah THE SECRET tu..
Nama OASIS..
Wahhhh, sangat cantik Interior Designnya..


Sementara tunggu ibu shopping.
Ayah damia dan both DAMIAs layan ikan2 ni semua..
Kebetulan pulak masa ni hujan lebat..


Syionya shopping kalau pemandangan cantik cam ni kan.
Sejuk mata memandang dan laju jer duit keluar poket..:)


Ada juga perkhidmatan jahit seluar jeans ikut ukuran saiz kita betul2..
Maksudnya custom made bukan ready made..
Harga pun berpatutan kan.
Kepada sesiapa yang susah nak cari saiz seluar jeans tu, ini memang peluang berharga..:)


Kain jeans macam2 boleh pilih..
Nak yang pattern mana dan warna apa..
Cuma sediakan badan utk diukur dan juga ongkosnya sahaja..

*************************************************************************

Malam tu pula, sambung lagi shopping..
Shopping till drop hokeyyy..hehe
Supir bawa kami ke BALI HEAVEN.
Oh rasanya semasa pembacaan pengalaman pelancong Malaysia ke Bandung, tak ada pula org buat entry ke Bali Heaven ni...terima kasih Pak Supir kerana bawa kami ke sini..


Seyes, memang besar gilerrr..


Ambil gambar buat kenangan kat depan BALI HEAVEN ni..


Jalan berliku2 dan cabang sana cabang sini kalau nak ke satu2 department tu..
Contohnya ni nak ke Department kanak2..
Wahhh baik betul Aleesya dengan abang2 kat BALI HEAVEN ni yer..
Lagipun abang yang entertaint kat sini muda2 dan handsome...hehe


Interior Design memang tip top..
Ada jer yang sedap mata memandang..


Ayah Damia tgh pilih2 baju BALI..
Tak sampai BALI pun boleh beli baju HARD ROCK CAFE BALI hokeyy...:)


Kenangan di Bali Heaven..
Memang Heaven..


Aleesya yang suka dapat rembat beberapa helai lagi dress..


Shopping utk anak2 dah..
So time utk ibu shopping baju ibu pulak yer..
Dont worry pasal anak2...
Customer services sini memang bestt..
Pasti akan ada sahaja yang melayan anak2 kita..
Ayah damia ada kat tepi tu tolong snap2 gambar2 ni semua..


Both DAMIAs memang pantang dilayan..
Cepat jer mesranya..


Ibu!! Shopping jangan tak shopping..
Dan akhirnya jam 10 malam kami pun balik ke hotel..
OTW tu singgah Mc'D kejap, pandu laju jer senang...
Sambil2 tapau utk kami anak beranak, kami tapaukan juga utk supir kami yang rajin dan setia tu..
Suka dia dapat makan Mc'D...katanya jarang2 dapat makan ni...

***************************************************************************

Dan inilah hasil kami shopping Day 3 di Bandung..
Dari pagi sampai malam...banyak juga hasil tangkapan tu..hihi
Paling suka shopping kain telekung yang dalam beg comeyyy tu...siap ada sejadah yang sama warna ngan beg tu..
Utk ibu pulak yang sport shoe NIKE tu memang mengancam jiwa..
Oh Aleesya pun beli sport shoes jugak..
Lagi satu yang koleksi batik sedondon 4 beranak tu pun best..
Urmmm...pendek kata semuanya best2 lah...

Ini baru betul shopping till drop..
Balik hotel just makan dan tido jer..hehe

Ok lah nanti sambung lagi last day kat Bandung ye...:)




Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment