Wednesday, January 23, 2013

My third Steamer || Mini travel Steamer


Jumaat lepas saya dapat lagi parcel dari Skynet..
Kalini parcel yang memang saya tunggu2..
Bukan hadiah dari mana2 contest tapi hasil dari pembelian saya melalui Mydeal..

Beli pada 5/12/2012..
Dan delivery akan bermula pada 7/1/2013..
Seksa menunggu..(hihi, ya lah tu seksa)
Lepas seminggu parcel tak sampai2...call pihak Mydeal..
Katanya tunggu sahaja sebab delivery tu makan masa nak pos sekaligus kepada semua customer..
Masuk minggu ke 2 call lagi sebab tak dapat2 lagi parcel tu..
Then request boleh tak cepatkan parcel tu sebab beli barang tu memang nak bawa ke SANA pun..
Takut nanti bila saya dah ke SANA, parcel baru sampai, huru hara jugak tu..

Then pihak Mydeal kata kena emailkan request kita tu pada pihak Mydeal..
Alih2 hari Khamis lepas saya email, jumaat tu terus dapat..
Wahhh kebetulan atau suratan ni???

Ok jom tgk salasilah Steamer yang saya ada dirumah sebelum masuk ke part Mini Travel Steamer yg saya beli tu..:))


My first steamer..beli sejurus lepas bibik balik Indonesia..
Akibat tak sampai hati tgk longgokan baju yang berbakul2 tunggu turn utk digosok, maka belilah Gourmet Steamer ni..kalau tak silap masa tu harga RM324...bersungguh2 guna steamer ni sambil tgk TV, sambil ajar anak baca buku dan lain2..lama2 pastu steamer ni tersumbat pulak, tak keluar steamnya..dari sehari ke sehari nak repair, last2 dah setahun kot duduk diam2 dalam stor tu...


Dalam pada masa yang sama saya guna Gourmet Steamer tu, saya beli pula Multi Steamer macam dalam kotak kat atas tu..ni my second steamer...saya ingat lagi beli kat Tesco Kota Bharu sebab tertarik dengan promoter tu gosok baju yang cepat tetapi kemas....kebetulan saiznya kecil...so senang saya nak bawa gi travel mana2 dan yang paling penting no need iron board. Just hang kat mana2 paku atau hanger, then terus boleh steam kan baju kita...


Ni rupa multi steamer tu..
Sangat2 ringan..
Memang sangat sesuai nak bawa gi jenjalan atau holiday..
Nak guna steam muka pun boleh..


Steam akan keluar melalui lubang2 kat depan tu..


Ni tempat masuk air tu..


Jeng jeng jeng...
Parcel dah sampai jumaat lepas


Ni kotak Mini Travel Steamer saya..my third Steamer


Macam2 fungsi ada..
Boleh tukar2 aksesori kat dalam tu mengikut fabrik dan jenis permukaan yang kita nak guna..


Pun kena masukkan air dalam ruang yang disediakan..
Cuma bezanya adalah ruang air yang kecil..
Dan yang bestnya tu, steam hanya akan keluar pabila kita press kat button steam tu jer..
Tak macam steamer2 kat atas tu, yang mana memang sentiasa keluar wap..
So kadang2 kita rimas nak bernafas..
Yang ni tak, sebab nak jimat penggunaan air dalam tu agaknya, so nak guna baru kita press button tu..
Sangat jimat, ringan dan berkesan..
Cuma kalau nak buat sight kat seluar atau kain kurung tu tak boleh lah ya..:))





Post a Comment