Thursday, January 10, 2013

Berenang di Bandar Dato Onn


Saya agak bizi harini, so saya publish jer lah gambar2 yang ada dalam draft.. Kalau nak tahu saya ada 33 draft gambar dalam blogpost saya ni. Gambar banyak, nak ceritanya bila ntah...tak pandai rasanya publish gambar semata2 tanpa bercerita..


Ok here we go, kisah Aleesya & Ayyunie bermain air/ swimming di Bandar Dato' Onn. Untuk warga JB, agak2 kalau boring dah nak mansi kat Starhill atau Hutan Bandar tu, ni lah tempat alternatif yang boleh dibawa. Pagi buka, petang buka, malam pun buka.





Mula2 wajib ler beli tiket dulu..

Tiket utk sesiapa yang nak berenang/ main air sahaja..

Yang teman tak payah bayar apa2..

Tiket berharga RM4 utk kanak2..

Dewasa RM8 kalau tak silap..





Sehari sebelum tu kami dah pergi survey tempat ni.

Ya lah kot2 tempat ni khas utk members yang bayar bulanan ke..

Rupa2nya tidak, sesiapa pun boleh janji bayar tiket..hihi





Awal kami pergi haritu..

Dalam jam 8 pagi kami dah sampai.





See, seronoknyalah anak2 kan..

Budak2 ni tak kisah bawak pergi mana2 janji dapat main air..

Yg paling excited Ayyunie lah..

Aleesya ada juga time utk stop main air..

Ayyunie??? Hurmmm selagi boleh nak berendam dalam tu..



Kami sempat beli sarapan siap2 kengkonon nak berkelah kat sana..
Jangan bimbang, kat sini memang boleh bawa masuk makanan..
Kami beli nasi kerabu dan nasi lemak..:))


Dalam jam 9:30 pagi, kami pun balik lah..
Walaupun cuma 1 jam setengah, tapi suka tgk anak2 bergembira..
Next time kami nak pergi  malam lah pulak, kali ni, kami ibu ayah nak join berenang sekali..:))


- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment