Tuesday, September 18, 2012

Marathon pergi open house, pastu buat open house!!!

 Haishhh...3 hari cuti memang tak cukup...
Sabtu, ahad dan isnin...
Marathon pergi open house kengkawan dan students.
Pastu marathon pulak buat open house utk office dan rumah sendiri..

Bermula hari jumaat lagi sibuk cari barang2 utk buat sambutan aidilfitri di tuition centre saya..
So, jumaat malam tu alhamdulillah...majlis berjalan dengan lancar walaupun semputtt nafas ke hulu hilir urus itu ini..


Alhamdulillah..
Majlis bermula dengan marhaban dan kejutan birthday boy!!
Kemudian di teruskan pula dengan sambutan Aidilfitri 1 Malaysia dan diakhiri dengan baling tepung..
Perghhh dasyatttt kena gotong royong kat office erkk korang semua..

Pagi sabtu pula sibuk beli barang itu ini utk open house hari ahad pula..
Ayah damia dan aleesya gi kipmart beli lauk pauk dan barang2 utk open house..
Saya ngan Ayyunie pula sibuk kemas2 rumah..
Almaklum ler bibik kan dah tak ada..

Pastu rehat jap gi Kelas piano aleesya dan gi open house 3 buah rumah..
Perghh, balik rumah cepat2 pula masak utk Breakfast Raya esok harinya..
Hurmm..penat tak yah cakap lah kan..
Tapi sekali sekala meraikan tetamu yang datang memang puas hati...


Pagi2 ahad lagi seawal jam 5 pagi dah bangun sambung masak2..
Ye lah kan, kul 8:30 pagi invited tetamu datang..
Tema kami utk open house kali ni adalah "Batik Bandung"
Alhamdulillah...puas hati dengan open house kalini..
Nanti2 lah cerita details yer..

And yang paling best, kul 12 tengahari kami tutup open house..
Terus gi Aqiqah rumah kawan..
Haha...memang marathon habis lah..

Dah lah tu, malam ahad tu pun ada open house jugak..
Balik rumah dari open house pun dah jam 1:30 pagi..
Memang marathon giler2 lah kan..

Isnin tengahari pula ada juga open house kat Taman Perling..
Perghhh nasib baik periuk belanga kat rumah dah habis kemas..
Senang hati nak gi open house sana sini..


Then balik open house dari Taman Perling tu lah baru decided nak gi jenjalan kat Legoland..
Rombongan che kiah gitu tau ke Legoland..

So, rasanya kalau cuti 5 hari pun tak cukup kan...
Ada jer nak ke sana sini beraya..
Ada jer nak buat itu ini kan..

Apa2 pun Syawal telah melabuhkan tirainya..
Banyak pengalaman2 manis dan kenangan2 yang tidak dapat dilupakan sepanjang syawal 2012 ni..
Yang paling best sebab dapat habiskan puasa 6 awal...

Alhamdulillah..
Nantilah sambung setiap cerita yer..
Amik mood nak transfer gambar2 dan resize gambar2 tu semua

p/s: Sure uolsss pun bizi gak kan hujung minggu lepas..:)


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment